Hasznos információk a Nagyszombatba utazó vendégszurkolók sázmára

By
Updated: marec 19, 2019

A magyar válogatott március 21-én Nagyszombatban, a szlovákok ellen kezdi meg az Európa-bajnoki selejtező sorozatot. Az MLSZ összegyűjtötte a kiutazó szurkolók számára hasznos információkat.

A mérkőzésre utalványokat vásárolhattak a szurkolók, ezeket a találkozó előtt lehet hivatalos meccsjegyre beváltani. Erre a kiutazás előtt Budapesten, a Ticket Express Bálnában (Fővám tér 11-12. I. em) lesz lehetőség március 19-én kedden egész nap nyitvatartási időben, valamint 20-án, szerdán 14.00 óráig.

Akiknek ez nem megfelelő, azok a mérkőzés napján a nagyszombati City Aréna vendégpénztáránál tudják átvenni a jegyüket, 12.00 órától a mérkőzés kezdetéig. Javasoljuk, hogy lehetőleg 16 óra előtt vegyék át a jegyeket, mert ebben az időszakban korlátozás nélkül tudják megközelíteni a beváltóhelyet. Azok a szurkolók, akik 17.00 óra után veszik fel hivatalos belépőjüket, a rendőrségi lezárás miatt már nem tudják elhagyni a stadiont körülvevő biztonsági zónát. A lezárt biztonsági zónában két étterem is található, melyek nyitva tartanak a mérkőzés előtt.

A biztonsági zónába és a szektorokba történő beléptetés során is ellenőrizni fogják a személyazonosságot a hazai rendezők, ami hosszabb időbe telhet. Az utalványok névre szólnak, kizárólag azok a szurkolók léphetnek be a stadionba, akiknek a neve szerepel az utalványon, illetve a jegyen, és az átváltáskor, illetve belépéskor igazolják személyi azonosságukat.

A stadionnál az ingyenesen használható P4 és P5 parkoló került kijelölésre a magyar szurkolók részére, itt a szlovák szövetség büfét üzemeltet és mobil illemhelyeket is telepít. A P4 reggel 8.00 órától, a P5 13.00 órától elérhető a magyar szurkolók számára. A P5-ben az MLSZ kérésére csomagmegőrzőt is elhelyezett a szlovák szövetség. A stadion beléptetési pontjain nincs csomagmegőrző, a pályarendszabályban részletesen leírt, tiltott tárgyakat a P5 parkolóban elhelyezett megőrzőben lehet tárolni.

A találkozóra az összes vendégjegy elfogyott. A rendezők felhívják a figyelmet, hogy csak azok induljanak útnak, akik a vendégszektorba szóló belépővel, vagy belépőre váltható utalvánnyal rendelkeznek. A szlovák szövetség tájékoztatása szerint a rendezők minden belépő személyazonosságát ellenőrizni fogják, és érvényes jegy birtokában is a hazai szektorokba kizárólag szlovák állampolgárokat, a vendég szektorokba kizárólag magyar állampolgárokat engednek be.

Ajánlott útvonal az egyedileg utazó szurkolók részére: Komárom – 573-as út – 53-as út – E-58-as út Nagyszombatig.
A szlovák rendőrség szigorú biztonsági szabályokat vezetett be a mérkőzéssel kapcsolatban a város határában és a stadion környezetében is.

Végezetül egy kérés a csapat részéről a szurkolók felé. A magyar válogatott egy nagyon fontos, nyolc mérkőzést felölelő sorozat előtt áll, melynek tétje az Európa-bajnoki részvétel kivívása. A válogatott jó szerepléséhez elengedhetetlen, hogy a csapat mindegyik mérkőzésen, és különösen a hazai mérkőzéseken megkapja a szurkolók támogatását. Ugyanakkor, tartva a minket korábban már sújtó esetleges zárt kapus büntetéstől is, mindenkit arra kérnek, hogy a szurkolás maradjon a sportszerűség határain belül, kerüljenek mindenféle rasszista és gyűlölködő megnyilvánulást.

A City Aréna pályarendszabályai szerint nem engedik belépni a labdarúgó mérkőzés helyszínére azt a résztvevőt, aki magánál tartja az alábbiakat:

– pirotechnikai eszközt, lőfegyvert, éles fegyvert, üveg vagy műanyag tároló eszközt vagy egyéb dolgot, mellyel bármely módon hathatósabbá lehet tenni a test elleni támadást,
– alkoholos italokat
– az alapvető emberi jogok és szabadság elnyomásához vezető csoportok vagy mozgalmak és azok programjához vagy ideológiájához kapcsolódó szövegeket és deklarációkat, zászlókat, jelvényeket, szlogeneket vagy szimbólumokat,
– gyűlöletet, erőszakot vagy indokolatlan megkülönböztető bánásmódot helyeslő, támogató vagy arra buzdító anyagokat, melyek egy embercsoport vagy egyén ellen irányulnak, annak faja, nemzete, nemzetisége, bőrszíne, neme, eredete vagy valláshoz való tartozása miatt.
Nem engedik belépni a labdarúgó mérkőzésre azt a résztvevőt, aki nyilvánvalóan alkoholos, narkotikum vagy pszichotróp anyagok általi befolyásoltság alatt áll. Kikísérhetik a szurkolót a stadionból és megtilthatja a mérkőzésen való további részvételét, amennyiben: figyelmeztetés után továbbra sem viselkedik megfelelően, megsérti a közrendet vagy a labdarúgó mérkőzés békés levezetését, vagy nem engedelmeskedik annak az utasításnak, hogy menjen vissza az általa támogatott csapat szurkolóinak fenntartott szektorba.