Három változás Marco Rossi keretében

By
Updated: august 29, 2020

Az augusztus 24-i kerethirdetés óta több kényszerű változás is történt a férfi A-válogatott Törökország és Oroszország ellen készülő keretében. A szövetségi kapitány által hétfőn kihirdetett névsor három ponton változott – közölte a szövetség honlapja. 

Marco Rossi 5 nappal ezelőtt hirdette ki a szeptemberi két Nemzetek Ligája-mérkőzésre összeállított keretét, amelyet már eredetileg is kompromisszumok mentén kellett összeállítania, hiszen több szóba jöhető játékosról is le kellett mondania sérülés miatt, vagy azért, mert az illető játékosnak jelenleg nincs klubcsapata.

Pénteken délután kiderült, hogy a Budapest Honvéd két játékosa, a védő Baráth Botond és a középpályás Tamás Krisztián is megsérült, így nem tudnak csatlakozni a csapathoz. Helyükre a Lugano két játékosát, Kecskés Ákost és Holender Filipet hívta meg Marco Rossi. Ezzel ötre nőtt az újoncok száma a keretben, hiszen előbbi most először vesz részt A-válogatott összetartáson.

Még szerdán látott napvilágot, hogy a Budapest Honvéd bő keretében két játékosnak pozitív lett a koronavírustesztje. A válogatott szakmai és egészségügyi stábja ezért szombaton úgy döntött, hogy bár a Budapest Honvédban játszó Gazdag Dániel PCR-tesztje negatív eredményt hozott, vagyis nem fertőzött, ennek ellenére elővigyázatosságból eltekint a középpályás kerethez történő csatlakozásától. Helyére a Mol Fehérvár FC középpályását, Pátkai Mátét hívta meg Marco Rossi.

Mint ismert, a válogatott keretébe a DAC csapatából Kalmár Zsolt és Schäfer András is meghívót kapott.

A kerettagok vasárnap este érkeznek meg az összetartásra, majd szerdán utaznak el a csütörtök esti Törökország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzés helyszínére, Sivasba, majd vasárnap a Puskás Arénában fogadja a csapat az orosz válogatottat.

Fotó: MLSZ Twitter