Guzmics januártól Mezőkövesden folytatja

By
Updated: október 14, 2019

Távozik januárban a Slovan csapatától Guzmics Richárd, aki hazatér és az NBI-ben szereplő Mezőkövesd játékosa lesz. A hírt a klub hivatalos sajtótájékoztatón jelentette be.

„Történelmi pillanat ez Mezőkövesd számára, ugyanis egy olyan játékos folytatja a klub színeiben, aki Magyarországon jelképnek számít. Először azt gondoltam, Ricsivel ez baráti beszélgetés lesz, majd később kezdtem elhinni, hogy nálunk folytathatja. Nehéz napok voltak ezek számunkra, ugyanis azt hittük, már nyáron hozzánk igazolhat, ezért csak három belső védővel kezdtük az idényt. De most már itt ül, és január 1-től a Mezőkövesd játékosa lesz.“ – értékelte az átigazolást Tóth László a klub sportigazgatója.

 

Guzmics Richárd 2014 után hazatér, és pályafutását az NBI-ben folytatja. „Öt és fél éve már külföldön játszom. Kuttor Attila már régebben is jelezte, hogy szívesen látna csapatában. A múltban konkrétumokig nem jutottunk, azonban volt csapattársam hívásai egyre jobban felkeltették az érdeklődésemet. Tárgyalni szeptembertől kezdtünk el. Hiányzott, hogy Magyarországon legyek, hiszen ahogyan említettem, hosszú légiós időszak áll mögöttem. A Mezőkövesd játékstílusa és az a futball, amit játszik, aki rendkívül tetszik, és úgy gondolom, hogy teljes mértékben passzol hozzám. Kuttor Attila személye perdöntő volt, hiszen vele együtt futballozhattam a Haladásban. Egymás mellett játszottunk, nagyon sokat segített, igazi mentor volt. Azt várom, hogy a közös munkánk hasonlóan sikeres legyen, mint Szombathelyen, ahol bronzérmet szereztünk együtt.“ – értékelte az átigazolást a korábbi magyar válogatott, aki viszont csak január 1-től állhat a csapat rendelkezésére. „Rendkívül motiváltan érkezek, komoly célokért szeretnék küzdeni. A külföldön és a válogatottban megszerzett rutinommal azért fogok dolgozni, hogy érkezésemtől kezdve támogatni tudjam a gárdát. Bízom benne, hogy sok örömet okozunk majd a szurkolóinknak.