Dzsudzsák kimaradt, Kalmár Zsolt a válogatott keretében!

By
Updated: august 24, 2018

Alig több mint két héttel a férfi A-válogatott első Nemzetek Ligája-mérkőzései előtt Marco Rossi kihirdette első keretét szövetségi kapitányként. Az olasz szakember az általa tervezett, és az ellenfelektől várható játékstílus alapján állította össze a meghívott játékosok listáját, amelyen 23 név szerepel.

Marco Rossi júniusi kinevezése óta figyelemmel kísérte minden olyan játékos szereplését, aki szóba jöhetett a keret összeállításakor. A szövetségi kapitány, illetve stábjának tagjai az OTP Bank Liga 2018-2019-es idényének indulása óta minden releváns mérkőzést a helyszínen tekintettek meg, és több külföldön játszó magyar labdarúgó mérkőzésére is ellátogattak, valamint a világ távolabbi pontjain jól teljesítő játékosok mérkőzéseit is követték az internet segítségével.

Ezen tapasztalatok, a játékstílusbeli elképzelések, továbbá az ellenfelek játékának figyelembevételével alakították ki a Finnország és Görögország ellen készülő 23 fős keretet. Mint ismeret, ezzel a két találkozóval kezdi meg szereplését a Nemzetek Ligájában a magyar válogatott. Az új UEFA-rendszer lényege, hogy a ligákba előzetesen beosztott nemzeti együttesek a barátságos mérkőzések helyett is szorosnak, kiélezettnek ígérkező tétmérkőzéseken szerepelnek, így minden mérkőzés eredménye számít. Az NL egyben kvalifikációs lehetőséget is nyújt a legjobban szereplő együttesek számára.

A válogatott keret tagjai:

Kapusok:

Dibusz Dénes (Ferencváros)
Gulácsi Péter (RB Leipzig)
Kovácsik Ádám (Mol Vidi FC)

Védők:

Kádár Tamás (Dinamo Kijev)
Vinícius Paulo (Mol Vidi FC)
Lang Ádám (CFR Cluj)
Bese Barnabás (Le Havre)
Lovrencsics Gergő (Ferencváros)
Fiola Attila (Mol Vidi FC)
Botka Endre (Ferencváros)
Tamás Krisztián (Mol Vidi FC)

Középpályások:

Kleinheisler László (FK Asztana)
Kalmár Zsolt (DAC)
Kovács István (Mol Vidi FC)
Pátkai Máté (Mol Vidi FC)
Nagy Ádám (Bologna FC 1909)
Nagy Gergő (Budapest Honvéd FC)

Támadók:

Szalai Ádám (TSG 1899 Hoffenheim)
Sallai Roland (APOEL Nicosia)
Sallói Dániel (Sporting Kansas City)
Stieber Zoltán (D.C. United)
Varga Roland (Ferencváros)
Eppel Márton (Kajrat Almati)