Csaknem 10 millió eurót keresett eddig a nemzetközi porondon a MOL Vidi FC

By
Updated: november 8, 2018

Remekül teljesít az Európa ligában a MOL Vidi FC, a magyar bajnok a Bajnokok Ligája selejtezőiből végül a második számú nemzetközi kupában szerepelhet az ősz folyamán. A kiváló szereplés nem kevés anyagi juttatással is párosul.

A székesfehérvári együttes a Bajnokok Ligája 1. selejtezőkörében kezdte meg menetelését a nemzetközi porondon. Első körben a luxemburgi Dudelange, a másodikban a bolgár Ludogorec, a harmadikban a svéd Malmö csapatát búcsúztatta, a továbbjutásokért 280, 380 és 480 ezer euró járt. A BL rájátszásban a görög AEK Athén volt az ellenfél, itt viszont a Vidi alulmaradt, de a kiesés után is 5 millió euró ütötte a székesfehérváriak markát. Ha a elérték volna a Bajnokok Ligája csoportkörét, azért már 18 millió euró jár, de mivel a Vidi az Európa ligában folytatta, a csoportkörért „csak“ 2,8 millió eurót kapnak.

A csoportmérkőzések során a BATE Borisov és a Chelsea ellen vereséget szenvedett, viszont Görögországban legyőzte a PAOK gárdáját, ezért újabb 570 ezer eurót kap a Vidi.

Ha összeszámoljuk, akkor a MOL Vidi FC eddig 9,51 millió eurót keresett, nem számolva a bevételeket a jegyeladásból és a televíziós közvetítésekből, ráadásul még három mérkőzés hátra van. Most mondja valaki, hogy nem éri meg a nemzetközi kupákban szerepelni.

A Vidi pénzdíjazásai:

BL-selejtező, 1. kör: 280 ezer euró
BL-selejtező, 2. kör: 380 ezer euró
BL-selejtező, 3. kör: 480 ezer euró
BL-play-off: 5 millió euró
EL-csoportkör: 2,8 millió euró
EL-csoportkör győzelem: 570 ezer euró