Budafokon folytatja pályafutását Mervó Bence

By
Updated: február 21, 2019

Az NBII-ben szereplő Budafok csapatában folytatja pályafutását Mervó Bence, aki fél plusz egy éves szerződést kötött az együttessel.

A DAC-ban és legutóbb az ETO FC Győr együttesében futballozó Mervó Bence közös megegyezéssel távozott a győriektől és szabadon igazolható játékosként csütörtökön aláírta fél plusz egy évre szóló szerződését a budafoki klubbal. Bár a napokban voltak más ajánlatai belföldről és külföldről egyaránt, a 23 éves középcsatár szerint most az volt a legjobb döntés, ha a BMTE-t választja.

“Budafokon már régóta figyelték a pályafutásom alakulását, felvették velem a kapcsolatot és azt mondták, lehetőséget kapok arra, hogy felépítsem magam. A vezetők rendkívül korrektek, érzem, hogy számítanak rám. A klub támogat abban, hogy újra formába lendüljek, én pedig szeretném ezt jó játékkal meghálálni. Úgy gondolom, itt minden adott ahhoz, hogy a csapat és én is sikeres legyek” – nyilatkozta a klub honlapjának Mervó Bence.

A mosonmagyaróvári születésű játékost januárban operálták, az atroszkópos beavatkozás során csavarokat távolítottak el a térdéből. Ez a műtét akadályozta meg őt abban, hogy december végén Lengyelországba szerződjön, ahonnan érdeklődtek iránta. Mervó Bence jelenleg rehabilitációs edzéseket végez, ám néhány hét múlva már csatlakozhat a csapathoz.

“Bár voltak komoly sérüléseim a pályafutásom során, mindig vissza tudtam jönni egy olyan szintre, hogy bekerüljek a korosztályos válogatottba és gólokat szerezzek, még külföldön is. Megtanultam, hogy a nehéz pillanatokban is erősnek kell maradnom. Nem félek a sérülésektől, tudom, bármi is történik, képes vagyok még jobb játékosként visszatérni a pályára. Meglátjuk, mikor leszek százszázalékos állapotban, én mindent megteszek, keményen készülök és remélem, hamar eljön ez a pillanat” – fogalmazott a támadó, aki arról is mesélt, kit ismer a legjobban leendő csapattársai közül.

“Vankó Imrével együtt nevelkedtünk Győrben, őt régóta ismerem” – mondta új játékosunk. “Ráadásul, mivel a nagybátyám Budafok-szurkoló, az itteni környezet sem ismeretlen számomra. Voltam kint vele mérkőzéseken, láttam a csapatot. Sokat jelent számomra, hogy bíznak bennem a klubnál. Hálás vagyok érte. Most az a legfontosabb, hogy pályán legyen.”