Bravúros győzelemmel búcsúztatta az ETO a MOL Fehérvárt a kupából

By
Updated: marec 3, 2022

Egyedüli másodosztályú csapatként az ETO FC jutott a négy közé a labdarúgó Magyar Kupában. A csütörtöki negyeddöntőben a győriek hazai környezetben a 93. percben értékesített büntetővel nyertek 2-1-re az OTP Bank Ligában szereplő MOL Fehérvár FC ellen.

Az élvonalbeli gárda mélyrepülése ezzel folytatódott, hiszen a pontvadászatban legutóbbi öt találkozóját elveszítette, most pedig a kupából is kiesett.

MOL Magyar Kupa, negyeddöntő:
ETO FC (NB II)-MOL Fehérvár FC 2-1 (0-1)
Győr, v.: Zierkelbach
gólszerzők: Kiss M. (71.), Farkas B. (93., 11-esből), illetve Petrjak (43.)
kiállítva: Fiola (72.)
sárga lap: Farkas B. (3.), Toma (61.), Kovács K. (64.), illetve Ljebnyev (55.), Fiola (58., 72.), Pinto (78.)
ETO FC: Fadgyas – Kovács K., Kiss M., Bagi, Csonka, Forgács (Tamás K., 58.) – Vitális, Tuboly, Torma, Szimcso (Óvári, 67.) – Farkas B. (Bacsa, 95.)
MOL Fehérvár FC: Kovács D. – Bese (Nego, 61.), Fiola, Stopira, Hangya – Rúben Pinto, Ljednyev (Makarenko, 61.), Alef – Dárdai (Kodro, 94.), Petrjak (Rus, 80.), Nikolics (Funsho, 80.)

Rendkívül szervezetten és keményen védekezett a Győr, semmilyen területet nem hagyott riválisának, közben pedig egy-egy kontrával próbálta zavarba hozni. A játékrész közepén egy jogosnak tűnő büntető maradt el a győrieknél, nem sokkal a szünet előtt pedig a fehérváriak megszerezték a vezetést. Petrjak remekül kényszerítőzött Dárdaival, majd óriási gólt lőtt a jobb felsőbe.
Az ukrán támadóból kitörtek az érzelmek – a hétvégén honfitársaival együtt az oroszok által indított Ukrajnában zajló háború miatt nem vállalták a játékot -, a földre rogyva sírt.
Hasonló forgatókönyv alapján a második félidőnek nagyjából a fele csordogált le, de a 71. perctől nagyot változott a játék képe, hiszen előbb Kiss szabadrúgásával egyenlített a Győr, egy perc múlva pedig Fiola a második sárgáját is megkapta, így emberelőnybe került a hazai csapat.
A hajrában a tíz emberrel játszó Fehérvár volt aktívabb, a 92. percben azonban Stopira szabálytalansága után büntetőhöz jutottak a győriek, a 11-est pedig Farkas értékesítette.
A lefújást követően az elkeseredett fehérvári drukkerek egy csoportja kimászott a szektorából és a győriek felé vette az irányt, de csak a rendezőkig jutottak el, és velük vívtak egy kisebb különcsatát.

Kedden játszották:
Kolorcity Kazincbarcika SC (NB III)-Paksi FC 0-1 (0-0)
Budapest Honvéd-Ferencvárosi TC 0-1 (0-1)
Szerdán játszották:
Békéscsaba 1912 Előre (NB II)-Újpest FC 2-3 (1-2)

Fotó: molfehervarfc.hu

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.