A lakszakállasi Mocsi Attila is készülhet az U21-es Európa-bajnokságra

By
Updated: marec 15, 2021

Gera Zoltán szövetségi edző kijelölte a március 24-én kezdődő magyar-szlovén társrendezésű U21-es Európa-bajnokság keretét. Koronavírus-megbetegedések miatt három játékos az utolsó pillanatban dőlt ki a sorból.

A válogatott keretébe a lakszakállasi Mocsi Attila is meghívót kapott, aki szintén részt vehet az Európa-bajokságon. A Szombatheliy Haladás felvidéki hátvédje tagja volt a válogatott összes korosztályos csapatának.

„Voltak nehézségeink a keret összeállításával kapcsolatban, de a koronavírus-járvány ideje alatt hozzászoktunk már, hogy felmerülhetnek váratlan problémák, amelyeket gyakran nagyon rövid idő alatt kell megoldanunk. Sajnáljuk, hogy több játékosra nem számíthatunk betegség miatt. Vannak posztok, amelyek esetében nehéz döntést kellett meghoznunk, mert több olyan labdarúgó is pályázott a kerettagságra, aki az elmúlt másfél évben bizonyította, hogy számíthatunk rá, ám nem kaphat közülük mindenki szerepet az Európa-bajnokságon. Arra törekedtünk, hogy olyan játékosok legyenek a keret tagjai, akik rendszeresen játszanak a csapataikban, vannak közülük, akik három-négy évvel is fiatalabbak a többieknél, de a mutatott teljesítményükkel bizonyították, hogy helyük van az Eb-n. Három nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, de bízom a keret minden egyes játékosában, és abban is, hogy a legerősebb ellenfelekkel szemben is versenyképesek leszünk a tornán.“ – nyilatkozta a szövetség honlapján Gera Zoltán.

Az U21-es válogatott március 24-én, Székesfehérváron a németek ellen kezdi meg szereplését a hazai társrendezésű korosztályos Európa-bajnokságon, három nappal később a Bozsik Arénában a románok, március 30-án, Fehérváron a hollandok ellen lép pályára.