A feljutásra pályázik az ETO FC Győr

By
Updated: júl 27, 2018

Hétvégén rajtol az NBII-es Merkantil Bank liga új idénye, amely igazán izgalmas évadnak ígérkezik. A feljutásra több csapat is pályázik, az erőviszonyok alapján nagy esély adódik a WKW ETO FC Győr feljutására.

A zöld-fehérek komoly változásokat hajtottak végre a nyári szünet alatt. A vezetőség megköszönte Szentes Lázár vezetőedző munkáját, helyét pedig Mészöly Géza vette át. A keretben is történtek változások, néhány ismerős arc tért vissza az ETO Parkba.

A távozók oldalán hét játékos található. Beliczky Gergő Kaposvárra, Gyagya Attila Ménfőcsanakra igazolt, míg a vágsellyei Szabó Lukáš Kazincbarcikán folytatja. Visszatért a 2013-as bajnokcsapat tagja, Koltai Tamás, továbbá a saját nevelésű Mervó Bence, aki a DAC csapatától tért haza. Baracskai Rolans és Horváth Tamás Mezőkövesdről, míg Vukasovic Marko Újvidékról tette át székhelyét.

Hat felkészülési mérkőzést abszolvált az ETO csapata, köztük négy szlovákiai együttessel. A Felsőszeli gárdáját hét góllal tömték ki, viszont a második ligás KFC Komárom és a Pozsonyligetfalu ellen vereséget szenvedtek. A főpróbát a Liverpool U23-as csapata ellen tartották és végül 1:1-es döntetlen született.

A feljutásra is esélyes csapattal rendelkezik az ETO, melynek legnagyobb ellenfele az NBI-ből kiesett Vasas lehet, ezt a játékoskeretek értékei is alátámasztja. A Transfermarkt.de portál szerint az Angyalföldiek 4 millió eurós játékoskerettel rendelkeznek, őket az ETO követi 2,9 millióval. Ennek ellenére sok borsot törhet az orruk alá a Vác, a Gyirmót, Budaörs, vagy akár a Zalaegerszeg csapata. Mindenesetre a sok várakozás után visszatérhet az NBI-be a nagy múltú győri együttes.

Változások az ETO FC Győr keretében: 

Érkezők: Vukasovic Marko (Vojvodina Novi Sad), Mervó Bence (DAC Dunajská Streda), Koltai Tamás (Paksi FC), Tar Zsolt (Puskás Akadémia), Jakab Dávid (MTK Budapest), Baracskai Roland és Horváth Tamás (Mezőkövesd), Kalmár Olivér, Múcska Viktor, Onódi Ákos, Hidi M Sándor (ETO FC Győr U17)

Távozók: Beliczky Gergő (Kaposvári Rákóczi), Gyagya Attila (Ménfőcsanak KSE), Szabó Lukas (Kazincbarcika), Pálfi Donát (Gyirmót FC Győr), Medgyes Sinan (Budaörs SC), Rokszin Ádám (Vasas SC), Zamostny Balázs (ismeretlen)

A felkészülési mérkőzések eredményei: 

FC Szeli – WKW ETO FC Győr  0:7 (0:3)
Gólszerzők: Múcska Viktor 2, Baracskai Roland, Völgyi Dániel, Magasföldi József, Szimcso Viktor, Erdélyi László

WKW ETO FC Győr  – KFC Komárom  1:2 (1:1)
Gólszerző: Erdélyi László

WKW ETO FC Győr  – Pozsonyligetfalu 2:3 (2:0)
Gólszerzők: Magasföldi József, Völgyi Dániel

WKW ETO FC Győr  – SKF Szered  1:0 (1:0)
Gólszerző: Völgyi Dániel

WKW ETO FC Győr  – FC Ajka  2:0 (0:0)
Gólszerzők: Mervó Bence, Vukasovic Marko

WKW ETO FC Győr  – Liverpool FC U23  1:1 (1:0)
Gólszerző: Magasföldi József