Interjú: Izgalmas idényt zárt Mezőkövesden Hudák Dávid

By
Updated: jún 6, 2017

Fordulatos idényt tudhat maga mögött Hudák Dávid, a Mezőkövesd Zsóry FC csallóközi hátvédje három vezetőedzőnél szerepelt. Pintér Attilát télen Tomiszlav Szivics váltotta, majd a dunaszerdahelyi Radványi Miklós következett. Míg az őszi idényben a tabella első felében helyezkedtek el, tavaszra a kiesés ellen kellett küzdeni. A mezőkövesd középhátvédje értékeli az elmúlt évadot.

Hogy értékelnéd az elmúlt idényt?

Az évadot két részre osztanám. Az őszi idény nagyon jól sikerült, hiszen az ötödik helyen végeztünk. Tavasszal viszont süllyedni kezdtünk, ezt pedig senki sem várta, hiszen az első tavaszi mérkőzésen 3:0 arányban győztünk a Diósgyőr felett.

Két edzőváltás történt a csapat élén, hogy élte meg a játékoskeret?

Senki sem számított rá, hogy egy kiváló őszi idény után edzőváltás lesz, de ilyen a futball. Jött Tomiszlav Szivics, aki más futballt szeretett volna játszani, mint Pintér Attila, de ez nem sikerült. Végül a kispadra Radványi Miklós érkezett, aki új impulzust adott a játékosoknak és az irányítása alatt az NBI-ben maradt a csapat.

Milyen újdonságokat hozott Radványi edző?

Minden új edző újdonságokat és új impulzust hoz. A játékosok számára nyitott a lehetőség a bizonyításra, mert mindenki tiszta lappal kezd. Az edzések is megváltoztak, más gyakorlatokat végeztet, mint az elődje. Ahogy Radványi mestert ismerem, a nyári felkészülés még keményebb lesz.

Mivel te személyesen is ismerted, mit szóltál Radványi Miklós kinevezéséhez?

Örültem, hogy ő vette át a csapatot, mert tudtam, hogy a DAC gárdájával már szerepelt hasonló helyzetben és sikerült kiharcolni a bennmaradást. Ezt a tettet újból megismételte.

Hogy élte meg a csapat az utolsó mérkőzéseket, melyek során a kiesés ellen kellett küzdeni?

Az utolsó mérkőzések élet-halál küzdelmek voltak, mindenkinek 100 százalékot kellett nyújtani és mindenre koncentrálni, amit a mester kért. Nehéz találkozók voltak, nem játszottunk felszabadultam, folyamatosan nyomás alatt voltunk. Végül sikerült elérni fő célunkat, a bennmaradást.

Az ősz után számítottál a kiesés elleni harcra?

Nem számítottam rá, de a futballban minden benne van. A bajnokság nagyon kiegyenlített, bárki megverheti a másikat és mi egy rossz sorozatot kaptunk el. Végül sikerült kimásznunk a gödörből.

Hogy láttad az OTP Bank Liga alakulását?

Izgalmas idényre számítottam, mert, ahogy említettem, a bajnokságban akárkit legyőzhetnek. Viszont azt vártam, hogy a Ferencváros és a Videoton fog küzdeni a bajnoki címért, de végül a Honvéd végzet az élen, a kispestiek nagyon jól játszanak.

Mi várható veled kapcsolatban a következő idényben?

Még további két évig, 2019 nyaráig szóló szerződésem van a klubnál, így nem foglalkozom mással.

Váltsd valóra futball álmodat a Futbalový sen utazási irodával, és utazz el kedvenc csapatod mérkőzésére! Bővebb infó ITT.

https://www.facebook.com/events/828403835283370