Gyirmóton jártunk!

By
Updated: apríl 12, 2016

Egy szép vasárnap délután felkerekedtünk, és elautóztunk a Győr városrészébe, Gyirmótra, melynek futballcsapata az NB2 élén áll.

Több mint két év után jutottunk el ismét Gyirmótra. Akkor egy kisebb lelátókkal rendelkező stadionban játszották mérkőzéseiket, azóta viszont nagyot fordult a világ a győri egyesületnél.

Ma már két új, minden igényt kielégítő lelátóval és egy klubépülettel rendelkezik, a klubhoz tartozó edzőpályák már korábban is a csapatok rendelkezésére álltak.

gyirmot11

Nem egy hétköznapi mérkőzést választottunk, hanem egyenesen a tabella első Gyirmót és a második Mezőkövesd rangadóját tekintettük meg. A hazai csapat szakmai stábjában erőnléti edzőként sikeresen tevékenykedik Holanek Zoltán, aki ezt a posztot a magyar válogatottnál is betölti. A másik oldalon nem akármilyen edző vezényli a kövesdieket, mint Pintér Attila, aki az ETO FC csapatával a bajnoki címet ünnepelhetett, majd a nemzeti csapatot is irányította.

Viszonylag jó iramú találkozót láthattunk, két feljutásra pályázó csapat között. Nem hiányoztak a kemény párharcok, a gólok, ráadásul a vendég mezőkövesdiek 2:1-es állásnál büntetőt hibáztak.

gyirmot_magyarfutball

Ilyen volt a régi lelátó! Fotó: magyarfutball.hu

gyirmot9

Ilyen lett az új lelátó!

A feljutásért küzdő gyirmótiak jövőre már az NB1-ben küzdhetnek a pontokért, egyre közelebb állnak a feljutáshoz. Az infrastruktúra szempontjából mindent adott, nem véletlenül játssza selejtező mérkőzéseit a magyar válogatott. A stadion felújítása magánberuházásból és TAO támogatásból jött létre.  Új klubépület, és lelátók létesültek, a stadion ezáltal több mint 3000 néző befogadására alkalmas.

Szóval adott egy első osztályú stadion és csapat, ami viszont hiányzik, egy szurkolótábor. Gyirmóton még nem sikerült kialakítani egy igazi szurkolótábort, amely a mérkőzések során buzdítaná kedvenceiket, de ez is csak idő kérdése lehet, ugyanis nem csak a klub körüli körülmények javulnak évről évre, hanem a szurkolók is a futballra találnak.

pixbox_kertesz_ladislav

https://www.facebook.com/events/828403835283370