Az ETO FC Győr sikereiért küzd Lénárth Tamás

By
Updated: apríl 5, 2016

Nagy lehetőséget kapott Lénárth Tamás, aki januártól az ETO FC játékosa lett. A csapat jelenleg az NB3-ban szerepel, de mihamarabb szeretnének visszajutni az élvonalba. A csallóközi játékost kérdeztük.

Hogy jött az ETO ajánlata?

November környékén az ETO technikai igazgatója hívott fel, hogy lenne-e kedven Magyarországra igazolni. Decemberben ajánlatot tett az ETO, hogy segíthetnék a feljutásban. Találkoztam a vezetőséggel és hamar eldőlt, hogy a klubnál folytatom. Nagy dicsőség, hogy itt játszhatok, már korábban is nagyon sok mindent tudtam a klubról. Tudtam, hogy milyen jó körülmények vannak Győrben, szép stadion, sok pálya. Örülök, hogy itt lehetek.

Sokat gondolkodtál az ajánlatok?

Nem sokat gondolkodtam, talán 10 percet beszélgettem a technikai igazgatóval és hamar meggyőzött. Úgy gondolom, jó döntés volt.  Ismerem a klub céljait, minél hamarabb vissza akarnak kerülni az NB1-be és ez tetszett nekem. Remélem, hogy teljesítményemmel hozzásegítem a csapatot.

Milyennek látod a magyar NB3-at?

A szlovák harmadik ligához nehéz hasonlítani. A szlovák futballban több a párharc, itt a technika jobban dominál. Az a jó, hogy itt a focit játszani kell és nem harcolni. Ezen a téren a magyar futball előrébb van.

Milyenek a győri körülmények?

Mindenki tudja, hogy milyen lehetőségek vannak az ETO-nál, a szlovák első ligában kevés olyan csapat van, hol ilyen körülmények vannak. A stadion, az edzőpályák, mind fantasztikus.

Milyen érzés ilyen nagy múltú együttesben szerepelni?

Azért kezdtem el focizni, hogy egyszer nagy klubban játsszam. Most itt vagyok, remélem tudok segíteni. A célok adottak, remélem minél előbb feljebb kerülünk.

Korábban a DAC-ban évekig szerepeltél. Figyeled még a sárga-kékeket,

Természetesen, figyelem a DAC-ot, ott nevelkedtem, a szívem egy része. Drukkolok nekik. Igaz, most már más a környezet, mint amikor ott voltam, jóval profibbá vált az egész. Szurkolok nekik és remélem, elérik  céljaikat.

https://www.facebook.com/events/828403835283370