Új edzővel kezdte meg a nyári felkészülést a HC DAC Dunaszerdahely

By
Updated: júl 13, 2020

A HC DAC Dunaszerdahely is megkezdte a nyári felkészülést az új idényre, a csapatot már a magyarországi Debre Viktor irányítja. 

A tavalyi idény újonca nem veszett el a MOL Extraligában a koronavírus elterjedése előtt a 10. helyet foglalta el. A második évben már merészebb célokat szövögetnek a sárga-kékek. „Tavaly elmondtuk, hogy hároméves ciklusban gondolkodunk. Az első évben a szimpatikus újonc vagyunk, a második évben szimpatikus meglepetés, ami z első hat helyet jelenti. A harmadik évben ha összejön, csinálunk egy csúcstámadást a dobogóra. De ha bármit tudunk gyorsítani, nagyon fogunk neki örülni. Pozitívan értékelem a nyári változásokat. Tudatosan próbáltunk erősíteni, próbáltuk építeni a csapatot azért, hogy az elkövetkező idényben a szimpatikus újoncból szimpatikus meglepetéscsapattá tudjunk előrelépni.“ – vázolta fel a célokat MUDr. Horváth Zoltán, a klub elnöke, aki részletezte az edzőváltás körülményeit is. „

A magyar kézilabda szövetség aktív közreműködésével történt az edző kiválasztása. Ha valaki a kézilabdás történeteket figyeli, a külhoni akadémiák létrehozása az elkövetkező célok egyike a szövetségnek. A külhoni akadémiák egyike a dunaszerdahelyi kézilabda akadémia lesz. Innentől fogva egyértelmű volt, hogy olyan edzőt választunk, aki a női csapat mellett rálát az utánpótlásra is és az akadémia bevezetését tudja számunkra biztosítani.“

A csapat a tavalyi idényhez képest jóval erősebb lehet, ugyanis kiváló tapasztalt játékosokkal bővült. Érkezett Oguntoye Viktória, Kristína Pastorková, Bízik Réka és Élő Beatrix. „A családom miatt is igazoltam a DAC csapatához, úgy érzem, döntésem rövid és hosszú távon is jó lehetőség. Nem sokat gondolkodtam az ajánlaton, 15 évet töltöttem Magyarországon, de úgy éreztem, közelebb akarok lenni a családomhoz. Nagyon tetszett a DAC ajánlata, ezért döntöttem a cseh-szlovák bajnokság mellett.“ – vázolt fel hazatérésének részleteit Oguntoye Viktória.

A közeg nem lesz ismeretlen Bízik Réka számára sem, akinek testvére, Boglárka már tavaly is a DAC csapatát erősítette. „Horváth Zoltán klubelnök nagyon jó képest vázolt fel a klubról és a tervekről. Itt szerepelt a testvérem is, aki szintén csak jókat mondott az együttesről. Szerettem volna eligazolni Érdről, így összejött, hogy a DAC csapatába igazoljak.“ –  részletezte Bízik Réka.