Siófokon folytatja pályafutását a következő idénytől Lakatos Rita

By
Updated: február 9, 2021

Új csapatban folytatja a 2021/2022-es idényt a dunaszerdahelyi Lakatos Rita, aki nyáron a Siófok együtteséhez igazol. 

Már a jövő csapatát építi a Siófok KC együttese, amely három új igazolást jelentette be. A csapatban folytatja a norvég Malin Holta, a szlovák Simona Szarkobá és a dunaszerdahelyi kiválóság, Lakatos Rita, aki a jelenleg idényen még a Vác gárdáját erősíti.

„Úgy éreztem, hogy új impulzusokra van szükségem, így örömmel fogadtam a Siófok megkeresését. Döntésemben komoly szerepet játszott a vezetőedző, Danyi Gábor személye. Nagyon motivált vagyok és izgatottan várom a következő szezont, de addig is még rengeteg feladat vár rám a jelenlegi klubommal.” – nyilatkozta a siófokiak honlapján Lakatos Rita.

A még mindig csak 21 esztendős válogatott irányító 2013-ban került a Győri Audi ETO-hoz. Kölcsönben szerepelt a Mosonmagyaróvári KC, a norvég Byasen és a Váci NKSE csapatában. Utóbbi mezében 73 bajnoki mérkőzésen 269 gólt jegyez. Lakatos Rita volt a csapatkapitánya a 2018-ban junior világbajnokságot nyerő magyar nemzeti csapatnak, és még ebben az esztendőben meghívót kapott a felnőtt válogatottba. Klivinyi Kinga sérülése révén helyet kapott az Eb-re utazó keretben, a 2020-as kontinenstornán már meghatározó személye volt a nemzeti csapatnak.
Fotó: siofokkc.hu