Nézők előtt rendezik a kézilabda Európa-bajnokságot Szlovákiában

By
Updated: január 8, 2022

A csütörtökön kezdődő, részben magyar rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság szlovákiai helyszínein is lehetnek nézők.

A szlovák kormány döntéséről Ivan Husár sportért felelős államtitkár számolt be szombaton közösségi oldalán. „Nagyon boldog vagyok, hogy lehetnek nézők Szlovákia legfontosabb 2022-es sporteseményén, amire pénzt és energiát nem kímélve két éve készülnek a szervezők. A kormány döntésének értelmében Pozsonyban és Kassán is az arénák maximális befogadóképességének 25 százalékáig lehetnek oltási igazolással rendelkező szurkolók“ – írta az államtitkár. Hozzátette, a buszmegállókban, boltokban és a sífelvonóknál több ember találkozik nap mint nap, mint a mérkőzéseken fog, így örül annak, hogy az észérvek győztek a döntéshozatalnál, és az Eb különleges kedvezményt kapott. Szlovákiában két hónapja nézők nélkül rendezik a sporteseményeket.
Az összesen öt városban – Pozsony és Kassa mellett Debrecenben, Szegeden és Budapesten – megrendezésre kerülő kontinensviadal január 30-ig tart, a belépés a magyar helyszíneken a védettségi igazolvány, vagy a negatív PCR-teszt bemutatásakor járó karszalaghoz kötött. A mérkőzéseken orrot és a szájat elfedő maszk használata kötelező.
A magyar válogatott az Európa-bajnokság B csoportjában jövő csütörtökön 20.30-tól Hollandiával, jövő vasárnap 18 órától Portugáliával, majd január 18-án 18 órától Izlanddal találkozik. A középdöntőbe a csoport első két helyezettje jut.

Fotó: slovakhandball.sk/SITA/Marko Erd

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.