Jordant megelőzve az NBA negyedik legeredményesebb játékosa lett LeBron James

By
Updated: marec 7, 2019

LeBron James minden idők negyedik legeredményesebb játékosa lett az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA), miután a szerdai játéknapon 31 pontot szerezve lehagyta a legendás Michael Jordant.

A Los Angeles Lakers játékosa karrierje alatt 32 311 pontot szerzett, aminél csak Kareem Abdul-Jabbar (38 387 pont), Karl Malone (36 928 pont) és Kobe Bryant (33 643) ért el többet. A Denver ellen 31 pontos James sikerét ugyanakkor beárnyékolja, hogy a Suns nyert Los Angelesben, amivel a Lakers sorozatban negyedik vereségét szenvedte el, és még távolabb került a rájátszástól.

A 40 éves Dirk Nowitzki 21. NBA-szezonjában újabb mérföldkőhöz ért: a Dallas német sztárja 1504. alapszakaszmeccsén lépett pályára Washingtonban, ezzel utolérte John Stocktont, és már csak Robert Parish (1611) és Kareem Abdul-Jabbar (1560) van előtte az örökranglistán.

Zach Lavine 39 ponttal vezette sikerre a Chicagót a Philadelphia ellen egy olyan mérkőzésen, amely kétszer fejeződött be. Az utolsó másodpercben ugyanis egy bedobás után a labda anélkül hagyta el a pályát, hogy bárki hozzáért volna, de a duda megszólalt, a csapatok levonultak a pályáról, a nézők pedig elindultak kifelé az arénából. A játékvezetők azonban fél másodpercre visszaállíttatták az órát, de a Sixers már nem tudott fordítani.

A liga két legrosszabb csapatának összecsapásán a phoenixi Devin Booker 41 pontot dobott a 13/52-es győzelmi mérleggel szerénykedő New Yorknak, ezzel a Suns 15/51-re javította mutatóját.