Interjú: A jövőben Dunaszerdahelyen is játszana a naszvadi Bízik Réka

By
Updated: apríl 21, 2020

A koronavírus nagyban befolyásolta a magyar kézilabda-bajnokságot, a szövetség végül törölte az idényt és az eredményeket. Az Érd csapata szétesett, így a naszvadi Bízik Rékának is távozni kellett, aki 2019 nyarán Mosonmagyaróvárról igazolt új csapatához. Célja teljesült, ugyanis Érden EHF-Kupát játszhatott, a járvány miatt viszont feloszlatták a csapatot. 

Hogy fogadtad a szövetség döntését, miszerint befejezték a kézilabda bajnokságot? Te milyen döntésre számítottál?

A döntést teljes mértékben megértem, hiszen az egészség a legfontosabb! Most nem az a lényeg hogy meccseket játszunk, hanem hogy vigyázzunk egymásra.

Számodra jól zajlott az idény, 18 mérkőzésen 43 gólt szereztél. Hogy értékelnéd az évadot a saját és a csapat szempontjából?

Minden kezdet nehéz: az új csapatba beilleszkedni és ezt a fajta játékformát játszani, amit az adott csapat játszik. Az szezon első felében sok meccset nyertünk, de sajnos becsúsztak elvesztett pontok is.

Nyáron Mosonmagyaróvárról kerültél Érdre. Milyen célokkal váltottál klubot és hogy láttad a teljesítményed?

A célom az volt, hogy EHF-Kupát játsszak. Ez sikerült is, szóval az egyik célom kipipálva. Ami a teljesítményemet illeti, lehetett volna jobb is az év. Voltak jó és rossz periódusok. A teljesítményben mindig vannak hullámvölgyek.

Hogy értékelnéd az EHF-Kupában nyújtott teljesítményt?

Sajnos nem jutottunk tovább, de addig teljesen jól teljesítettünk. Sajnos a Bistrita Gloria ellen egy gólon múlott a továbbjutás, csak a szerencsétlenségen múlott. Nagyon szerettünk volna a negyeddöntőbe kerülni, mindenki erre számított, de nem sikerült.

Az Érd csapata szétesett, meglepett a klub döntése? Merre vezet az utad tovább?

Nem lepett meg a döntés, mert már hónapok óta volt róla szó, hogy valószínűleg nem lesz jövőre csapat. Sajnos így alakult. A további utamat majd a szerződés aláírása után jelentem be

Hogy érezted magad Érden?

Jól éreztem magam, a csajok nagyjából egy hét után úgy fogadtak, mintha már tíz éve ott játszanék.

Testvéred, Boglárka Dunaszerdahelyen remekelt. Figyelted a teljesítményét? Hogy látod a DAC kézilabda klubot? 

Természetesen, és nagyon büszke is vagyok rá, hiszen eszméletlenül jó teljesítményt nyújtott. A DAC szempontjából mivel egy feljutó csapatról beszélünk, nagyon szép teljesítmény, hogy megelőztek jó pár csapatot. Szépen fejlődik a klub nagy célokat érhetnék még el a jövőben.

Mik a terveid a jövőre nézve? Esetleg valamikor Dunaszerdahelyen folytatni a testvéreddel egy csapatban?

Minden benne van a pakliban, hiszen egy nagyon jó klubról beszélünk.

Hogy éled meg a hétköznapokat a vírus miatt?

Minden nap edzem, hiszen kivan adva minden napra az edzés, amit egy applikáción keresztül kapunk ezt feltöltjük egy órára, amit ellenőriznek, ez mellett sokat vagyok a családommal, ami év közben nem adatik meg. Szóval most kihasználom az időt.

Fotó: Érd Handball