Fantasztikus győzelem, továbbjutott a Kristianstad ellen a HC DAC

By
Updated: január 16, 2022

Fantasztikus győzelmet aratott az EHO Európa-kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján a HC DAC, a sárga-kékek a svéd Kristianstad csapatát múlták felül 21:33 arányban. 

Mivel az első mérkőzésen két góllal bizonyult jobbnak a svéd csapat, a DAC a visszavágón 12 góllal nyert, így a dunaszerdahelyi gárda jutott tovább.

A két klub megegyezése alapján mindkét mérkőzésre Dunaszerdahelyen került sor, de ezúttal a Kristianstad volt feltüntetve hazai csapatként. Az első gólt a DAC szerezte, de fordítani tudott a svéd csapat, az előnyük viszont nem tartott sokáig. A 7. percben átvette a vezetést a DAC, és tovább is növelte előnyét, a 20. percben már 8:13 állt az eredményjelzőn. A félidőt 12:17-tel zárták a csapatok, de fordulás után sem állt le a DAC. Folyamatosan nőtt a sárga-kékek előnye, az 58. percben már 12 góllal is vezetett a DAC. A dunaszerdahelyiek ledolgozták kétgólos hátrányukat, így megérdemelten jutottak az Európa-kupa legjobb nyolc csapata közé.

Kristianstad – HC DAC 21:33 (12:17)
Első mérkőzésen DAC-Kristianstad 21:23, így 54:44-es összesítéssel a DAC jutott tovább.
A DAC gólszerzői: Élő Beatrix 9, Sári Barbara 6, Juhos Kata, Németh Natália, Bízik Réka 5-5, Bízik Boglárka 2, Hudák Emma 1.

Fotó: HC DAC

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.