Dunaszerdahelyi lányok a lengyelországi VB-n

By
Updated: august 7, 2018

Megkezdődött a 2018-as ifjúsági kézilabda VB, amely a lengyelországi Kielcében zajlik augusztus 7-től 19-ig. A szlovák válogatottban két dunaszerdahelyi lány is alapembernek számít, így lesz kiért izgulni a következő két hétben. A szlovák U18-as válogatottat a dán Rasmus Rygaard Poulsen edző irányítja.

A VII. ifi VB-n 14 európai, 4 ázsiai és 3-3 afrikai illetve dél-amerikai csapat vesz majd részt. Mivel az óceániai régió most is lemondta a részvételt, Ázsia pedig négy válogatottat nevezett a lehetséges öt helyett, így az EB-n 12. helyen záró Szlovákia, és az EB-n 13. helyen végző Horvátország kapta meg az ázsiai és az óceániai régióban szabaddá tett egy-egy helyet.

Szlovákia az A-csoportba került, ahol Németország, Románia, Lengyelország, Brazília és Angola alakulataival vív majd harcot. Első mérkőzésüket ma délben a románok ellen játsszák. A szlovák keretben rendszeresen játéklehetőséget kap a bakai származású, jelenleg a Budaörs KF KFT-nél kézilabdázó Manczal Dóra, valamint a VKLSE Győr dunaszerdahelyi játékosa, Mészáros Réka is. – Nagyon jó volt a felkészülési programunk, jó csapatok ellen tudtunk kemény mérkőzéseket játszani. Kiváló a hangulat a csapaton belül, már mindenki izgatottan várja a kezdést. Az edzőnk nagyon türelmes, sokat tanulhattunk tőle, mindenben segít nekünk. A meccseken dől majd el, hogy mennyire tudjuk visszaadni a tőle tanultakat. Sajnos van egy hatalmas veszteségünk is, aminek személy szerint én nagyon nem örülök. Lancz Barborának – aki egyben barátom, lakótársam, csapattársam, szóval minden, ami lehet egy személyben – a szombati edzésen eltört a bokája, így sajnos neki kimarad a VB. – árulta el Mészáros Réka, aki mérkőzésenkénti átlag 7-8 góljával a válogatott elsőszámú irányítójának számít.

by bété

fotó: Slovak Handball Federation