Csallóközi tehetséget igazolt az Eszterházy SC női kézilabda csapat

By
Updated: júl 17, 2021

Egyházgellei tehetséget igazolt az Eszterházy SC Eger női kézilabda klub, amely szerződtette a Győri AUDI ETO csapatából Lengyel Esztert – közölte a klub honlapja.

A csallóközi játékos már hároméves korában megismerkedett a kézilabdával, ugyanis édesanyja is ezt a sportágat űzte. Magát a játékot csupán hatéves korában kezdte el Egyházgellén. Három évvel később került Dunaszerdahelyre, majd négy szezont követően, a Győri Audi ETO KC-hoz szerződött. A győri klub számít mellesleg Eszter nevelőegyesületének is, és itt egészen egri érkezéséig, hat idényt húzott le.


A magyar korosztályos válogatottban több alkalommal is pályára lépett. „serdülő, és ifjúsági válogatott is voltam, bár igazság szerint, legtöbbször csak összetartásokon vettem részt, illetve kétszer szerepeltem négy nemzet tornáján, amelyek során elsők lettünk.“ – nyilatkozta a klub honlapján Lengyel Eszter, aki kitért az átigazolás részleteire. „Hat év győri szereplés után, biztosan furcsa lesz az elején a váltás, de tudom, hogy jó döntést hoztam, amikor aláírtam a szerződésemet. Szerencsére gyorsan mentek a tárgyalások is, elsőként egyébként én jelentkeztem be új együttesemhez. Boldoggá tett, hogy korábbi edzőm, Róth Kálmán jó véleménnyel volt rólam, amikor Zsadányi Sándorral beszélgettek, talán ennek is köszönhető, hogy hamar sikerült megegyeznünk. Bemutatkozásként annyit még érdemes elmondanom magamról, hogy a győri évek előtt irányító és balátlövő posztokon szerepeltem, viszont a magasságomhoz, és a gyorsaságomhoz sokkal jobban illik a balszélső pozíció, azóta is nagyon szeretek itt játszani.“ – zárta Lengyel Eszter.

Fotó: Eszerházy SC

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.