Az idény végén visszavonul Nagy László, a veszprémi kézilabda kiválósága

By
Updated: máj 10, 2019

A Telekom Veszprém csapatkapitánya, Nagy László hivatalosan bejelentette, hogy az idény végeztével befejezi profi sportolói pályafutását. A mai nappal hivatalossá vált egyben az is, hogy a világ legjobbjának is megválasztott jobbátlövő 2019. július 1-től a Telekom Veszprém sportigazgatójaként segíti tovább a klubot – közölte a veszprémi együttes honlapja.

Nagy László a Barcelona színeiben kétszer nyert Bajnokok Ligáját, négyszer-négyszer spanyol bajnokságot és spanyol kupát, valamint egyszer EHF Kupát. A veszprémi csapat színeiben eddig ötször lett magyar bajnok, hatszor Magyar Kupa győztes és kétszer SEHA Liga győztes, ezen felül pedig immáron ötödik alkalommal szerepelhet a VELUX EHF Bajnokok Ligája Final4-ban a magyar rekordbajnok csapattal. Az „Építők” színeiben eddig 266 alkalommal lépett pályára és 900 gólt szerzett.

A magyar válogatottban 209 alkalommal szerepelt, ezeken 749 gólt szerezve. Legnagyobb sikere nemzeti csapatunkban a Pekingben (2004) és Londonban (2012) elért olimpiai negyedik helyezések.