Az idény végén visszavonul a világklasszis kézilabdázó, Görbicz Anita

By
Updated: február 15, 2021

Az idény végén visszavonul a világklasszis kézilabdázó, Görbicz Anita, aki július 1-től sportigazgatóként dolgozik tovább a Győri AUDI ETO KC együttesénél – közölte a klub honlapja.

„Azt korábban eldöntöttem, hogy ez lesz az utolsó szezonom játékosként. Biztos furcsa lesz végleg abbahagyni a játékot, de mindennek eljön az ideje. Nagyon sokat köszönhetek az ETO-nak. Voltak komoly kérőim, de én soha sem tudtam elképzelni, hogy máshol játsszak. Amikor a karrierem végéről volt szó Dr. Bartha Csaba elnök úr elmondta, nem kérdés, hogy számítanak rám a pályán kívül is, ami egyrészt nagyon jól esett, másrészt egybecseng az én elképzeléseimmel is. Az idei szezonban már belekóstolhattam picit egy új szerepkörbe, játékosként és edzőként is számolnak velem Győrben. De döntést kellett hoznom, hogy nyártól melyik úton indulok tovább. Egyeztetve elnök úrral abban maradtunk, hogy július 1-től sportigazgatóként segítem tovább az egyesületet. Ez egy új feladat lesz számomra, de nem ijedek meg a kihívásoktól, és nagyon örülök, hogy továbbra is a Győri Audi ETO KC csapatáért dolgozhatok, még akkor is, ha ez már nem elsősorban a gólszerzésben teljesedik ki. Természetesen most még az idei szezon feladataira koncentrálok, hiszen minden fronton győzni szeretnénk a lányokkal!” – nyilatkozta az ETO honlapján Görbicz Anita.

A kiváló sportoló fantasztikus pályafutást tudhat maga mögött. Kizárólag az ETO csapatában szerepelt, a zöld-fehér klubbal 13 magyar bajnoki címet, 14 Magyar Kupát nyert, továbbá öt alkalommal hódította el a Bajnokok Ligája trófeáját. A válogatottban is meghatározó szerepet töltött be, a nemzeti együttessel világbajnoki ezüst- és bronzérmet szerzett.

Fotó: gyorietokc.hu

https://www.facebook.com/events/828403835283370