Az ezüst- és a bronzérem után trófeákért küzdene a HC DAC

By
Updated: júl 11, 2022

Megkezdte a felkészülést az új idényre a HC DAC Dunaszerdahely női kézilabda csapat, amelynek kerete öt új játékossal bővült. 

A felkészülés előtt Dr. Horváth Zoltán klubelnök, Debre Viktor vezetőedző és Juhos Kata csapatkapitány részletezte a következő időszakot.

„Szeretném köszönteni új játékosainkat. Desortová Eliška a cseh Poruba együttesétől, Ligia Costa Brazíliából, Hornyák Bernadett, Gajdóczi Garbara és Kovács Noémi Magyarországról érkeztek. A céljaink mindig az előző évek eredményeiből próbálnak építkezni. Nincs ez másképp ebben az évben sem. A tavalyi évben az volt a jellemző, hogy fokozatosan előre lépőklubként próbáltuk magunkat építeni. Ha megnézzük az előző két év listáját, a szlovák liga ezüstérem és mol liga bronzéremhez hozzá tudtunk tenni egy szlovák kupa ezüstérmet továbbá újoncként szerepeltünk az EHF Európa kupában. Nem lehet más célokat kitűzni, minthogy a három versenysorozatban a legmagasabb pozíciókért szálljunk harcba, illetve megismételjük az Európa-kupa szereplését.“ – vázolta fel a klub céljait Horváth Zoltán klubelnök, akinek elmondása szerint a DAC a következő idényben is Dunaszerdahelyen játssza nemzetközi kupamérkőzéseit. 

„Egy edzésen vagyunk túl. A felkészülés hosszú és nehéz lesz, minden felkészülés erről szól. Vegyes felkészülésünk lesz, a fizikai képzés mellett a technikai és taktikai dolgokat is tudjuk gyakorolni. A harmadik héttől edzőmérkőzéseket is fogunk játszani. Idén öt új játékos érkezik, akiket be kell építeni a csapatba. Hálás feladat, de több időt vesz igénybe. Szerdától indulunk keményebben, most még teszteljük a játékosainkat. Azért dolgozunk, hogy trófeát nyerjünk, ezüstéremből és bronzból már van. Jó lenne a csapatnak, a klubnak és a támogatóknak is.“ – értékelte a felkészülés kezdetét Debre Viktor vezetőedző, aki kifejtette, a tavalyi idényből sérült játékosok közül Kristína Pastorková teljesen felépült, míg Bugár Cintia műtéten esett át, valószínűleg az egész idényre kidőlt.

Új pozícióban szerepel a jövőben Juhos Kata, aki csapatkapitányként is képviseli a játékosokat. „A nyári pihenő után ma először találkoztunk. A társaság számára is már mindenkinek hiányzott. Nehéz időszak áll előttünk, sok munka vár ránk, de a sikerekért dolgozni kell, nem adják ingyen. A csapat nevében köszöntöm az új társainkat. Nagyon vártuk őket. A pályán elért győzelmek mellett azt is győzelemnek fognám fel, ha az öltözőben is jó hangulat lenne. Nem tudom, mi a helyzet a többi csapatnál, de remélem, sikeres szezon áll előttünk.“ – zárta Juhos Kata.

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.