A bosnyák ZRK Borac lesz a HC DAC ellenfele az Európa Kupában

By
Updated: júl 21, 2021

Az EHF kézilabda szövetség megtartotta az Európa Kupa sorozat első körének sorsolását, így ellenfelet kapott a HC DAC női kézilabda csapat.

Az Európa Kupában 2. körében 50 csapat rajtol, 7 csapat automatikusan a 3. körbe jutott. A sárga-kékek az EHF Európa Kupa 2. fordulójában csatlakoznak a sorozathoz, és ellenfelük a bosnyák ZRK Borac lesz. A párharc első mérkőzésére október 16-án kerül sor a DAC hazai pályáján, amely még egyelőre pontosításra vár, mivel a dunaszerdahelyi sportcsarnok nem felel meg a nemzetközi kézilabda igényeinek.

A sorsolásról a klub elnöke, Dr. Horváth Zoltán is kifejtette véleményét: „Őszintén szólva a sorsolás alatt nagyon sok érzés kavargott bennem. Elsősorban azt kell néznem, hogy a csapat hogyan tud elutazni az adott ellenfeléhez. Bosznia-Hercegovina annyira nincs messze, oda még busszal is el tud jutni a csapat, attól azonban sokkal messzebb van, hogy szállásról ne kelljen gondoskodnunk. Természetesen aki nemzetközi porondra lép, annak számolnia kell a nagyobb távolságokkal is. Igyekezni fogunk, hogy a csapatnak megteremtsük ezzel kapcsolatban is a lehető legideálisabb körülményeket” – nyilatkozta a DAC honlapján Dr. Horváth Zoltán.

Fotó: EHF

 

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.