Visszatérhetnek a nézők az UEFA által rendezett mérkőzésekre

By
Updated: október 1, 2020

Visszatérhetnek a nézők az UEFA által rendezett mérkőzésekre, legfeljebb a stadionok kapacitásának 30 százalékáig – ha az adott ország helyzete megengedi. A hírt az UEFA honlapján közölte.

„Az UEFA Végrehajtó Bizottsága, a szeptember 24-i budapesti UEFA Szuperkupán megrendezett sikeres mérkőzést követően úgy döntött, hogy a jövő heti válogatott mérkőzésektől kezdődően lehetővé teszi a nézők részleges visszatérését az UEFA mérkőzéseire, ahol a helyi törvények megengedik. A nézők száma legfeljebb az adott stadion befogadóképességének 30 százaléka lehet, a vendégszurkolók pedig további értesítésig nem engedhetők be a meccsekre. A távolságtartás kötelező lesz a nézők számára, és további óvintézkedéseket, például a maszkok viselését a helyi előírásoknak megfelelően kell végrehajtani. Ezek az intézkedések az „UEFA minimális egészségügyi és higiéniai követelményei a nézők visszatéréséhez” részét képezik, amelyeket az UEFA Végrehajtó Bizottsága jóváhagyott, és amelyeket a meccsszervezőknek be kell tartaniuk. A meghozandó pontos egészségügyi és biztonsági intézkedéseknek azonban a helyi helyzeten, valamint az illetékes helyi hatóságok által elrendelt törvényeken és rendeleteken kell alapulniuk.“ – közölte az UEFA.

Ez annyit jelent, hogy a Ferencváros a csoportkörben a Juventus, a Barcelona és a Dinamo Kijev ellen is nézők előtt léphet pályára.