Újabb Dárdai a Bundesligában, Pál középső fia is bemutatkozott az élvonalban

By
Updated: november 10, 2020

Dárdai Pál középső fia, Márton is bemutatkozott a Bundesligában, a 18 éves játékos a hétvégi Augsburg elleni idegenbeli győztes találkozó végén lépett pályára.

A Hertha 0:3-ra vezetett Augsburgban, amikor a hosszabbításban Dárdai Márton a csapatkapitány Dedryck Boyata helyett lépett pályára, ezzel megkezdve Bundesliga karrierét. Legutóbb 2019 áprilisában szerepelt ismét a Dárdai név a Hertha csapatában, akkor idősebb testvére, Palkó lépett pályára.
A német U19-es válogatott Mártont a vezetőedző Bruno Labadaia is dicsérettel illeti, aki szerint remek bal lába van a fiatal tehetségnek és az elmúlt időszakban rengeteget fejlődött.
Dárdai Pál 286 Bundesliga mérkőzéssel a Hertha rekordere, továbbá a berlini együttest vezetőedzőként is irányította, jelenleg az U16-os csapat edzője. Fiai a Hertha utánpótlásában nevelkedtek. Palkó (21) jelenleg az Hertha U23-as csapatában szerepel, Márton (18) a felnőtt kerettel készül és a legifjabb, Bence (15) az U16-os együttesben rúgja a gólokat.
Dárdai Márton 18 évesen és 269 naposan mutatkozott be a Bundesligában, ezzel a Dárdai famíliában ő lett a legfiatalabb, ugyanis Palkó 19 év 4 nap, míg Pál 21 év 202 naposan lépett pályára először a Bundesligában.

Fotó: Kicker