Történelmet írt, a Konferencia Ligába jutott a Sepsi OSK

By
Updated: máj 31, 2021

Megnyerte a vasárnap esti osztályozót a sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK labdarúgócsapat, így megszerezte a jogot arra, hogy játsszon a Konferencia Liga selejtezőjében.

Romániából a bajnokság győztese a Bajnokok Ligája selejtezőjében, a kupagyőztes és a bajnokság második helyezettje pedig a Konferencia Liga selejtezőjében kezdheti el az európai kupaszereplését. Utóbbi sorozat további kiadó helyéről osztályozó mérkőzésen döntöttek, ezt a rendszert ebben az idénytől vezette be a román szövetség, hogy tétet adjon az alsóházi rájátszásnak is.
A Sepsi OSK a bajnokság negyedik helyén végzett ugyan, de mivel a harmadik helyezett CS Universitatea Craiova a Román Kupa győzteseként már megszerezte az európai kupaszereplés jogát, ezért a székelyföldi csapat vehetett részt a vasárnapi osztályozón, amelyen az alsóházi osztályozó győztesével, a konstancai FC Viitorullal kellett megmérkőznie.


A hazai pályán, korlátozott számú néző előtt játszott találkozón a sepsiszentgyörgyi csapat 1-0-ra győzött.
Diószegi László, a Sepsi OSK klubtulajdonosa a mérkőzés után a Digi Sport televíziónak elmondta: egy álma vált valóra a kupaszerepléssel, négy évvel azt követően, hogy a Sepsi OSK feljutott a román első osztályba. Hozzátette: a következő idényre is meghosszabbították a szerződést a mostani sikereket meghozó Leo Grozavu edzővel. A klubtulajdonos kiemelte: augusztus közepétől immár új stadionban rendezik hazai mérkőzéseiket. A sepsiszentgyörgyi stadion magyar állami támogatással épül.

Fotó: Sepsi OSK