Törökország a közkedvelt edzőtáborozó hely a Fortuna liga csapatai között

By
Updated: január 22, 2019

Nem a legkedveltebb időszak a téli felkészülés a labdarúgók számára, viszont a hideg hazai környezetet felváltják az egzotikus edzőtáborok. A szlovák csapatok számára a legvonzóbb Törökország, néhányan viszont más helyszínt választanak.

Az éllovas pozsonyi csapat egyedüliként két külföldi edzőtábort abszolvál. Január 18-án Máltára utaztak, ahol a Tipsport ligában szerepeltek, majd Törökország lesz programon. Szintén Törökországot választotta a dunaszerdahelyi csapat, a sárga-kékek két hetet töltenek Belekben.

Különleges edzőtábort választottak Zsolnán, amely az Emirátusokban készül a tavaszi folytatásra. Az Emirátusokban olyan csapatokkal mérkőznek, mint a kínai Csuangcsu Evergrande, melyet Fabio Cannavaro irányít.

Rózsahegy: A liptóiak már öt napot edzőtábort tartottak Liptovský Jánban, majd szintén Törökországba utaznak.

Szered: A Fortuna liga újonca sem szakítja meg a szokást, így január 25-én Törökország felé veszik az irányt. Nyitrán még jelenleg nem döntöttek a külföldi edzőtáborról. Mivel nem jutottak ki a máltai tornára, így más lehetőség után néznek. A nagymihályiak hazai környezetet választottak, ez főleg az anyagi okok miatt történt, de így sem panaszkodhatnak, ugyanis Tátralomnyicra utaznak.

A tulajdonos nélküli Nagyszombat is Törökország felé veszi az irányt, míg a trencséniek szintén 12 napot töltenek a török edzőtáborban. Rajtuk kívül még Zólyombrézó és Szenyice is Törökországba tart, míg az Aranyosmarót a hazai környezetet választotta.