Sorsolás: Németország és Spanyolország egy csoportban a katari világbajnokságon

By
Updated: apríl 1, 2022

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség pénteken pénteken kisorsolta a novemberben kezdődő katari világbajnokság csoportjait – írja az MTI.

Katar további ellenfele Szenegál és Ecuador lesz, a franciákra pedig még a tunéziai csapat, valamint egy interkontinentális pótselejtezőn sikeres rivális vár.

A C csoportba Argentína, Mexikó és Lengyelország került, Szaúd-Arábiával egyetemben, az E csoportban pedig ott vannak a 2010-ben vb-győztes spanyolok, valamint a 2014-ben vb-aranyérmes németek. A G csoportban a FIFA-világranglistán friss éllovas brazilok a svájciakkal, szerbekkel és kameruniakkal találkoznak. A csoportkörben – az európaiak kivételével – azonos zónából érkezettek nem kerülhettek össze. Európaiból is maximum kettőt sorsoltak egy négyesbe.

A 32 résztvevő közül a sorsolásig 29 hely kelt el, további három a koronavírus-járvány, valamint az ukrajnai háború következményeként a tervezettnél jóval hosszabbra nyúló selejtezősorozat miatt kérdőjeles. A kiadó helyekre még nyolcan pályáznak. A még ki nem jutottakat a négyes kalapból sorsolták, a többi válogatottat – a házigazdák kivétel – a legfrissebb világranglistán elfoglalt helyezés alapján sorolták be. A mezőny június 14-én lesz teljes, pont aznap, amikor 2018-ban az oroszországi vb-n már a nyitómérkőzést rendezték.

A vb csoportkörében naponta négy mérkőzést játszanak, és 12 napon át tart a küzdelem, minden csoportból az első két helyezett jut a nyolcaddöntőbe. A tornát öt város nyolc stadionjában bonyolítják le, a fináléra december 18-án kerül sor.

A 2022-es katari világbajnokság csoportbeosztásai:
A-csoport: Katar, Ecuador, Szenegál, Hollandia
B-csoport: Anglia, Irán, Egyesült Államok, Wales/Skócia/Ukrajna
C-csoport: Argentína, Szaúd-Arábia, Mexikó, Lengyelország
D-csoport: Franciaország, Peru/Ausztrália/Egyesült Arab Emirátusok, Dánia, Tunézia
E-csoport: Spanyolország, Costa Rica/Új-Zéland, Németország, Japán
F-csoport: Belgium, Kanada, Marokkó, Horvátország
G-csoport: Brazília, Szerbia, Svájc, Kamerun
H-csoport: Portugália, Ghána, Uruguay, Koreai Köztársaság

Fotó: FIFA World Cup Twitter

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.