Sorozatban kilencedszer bajnok a skót Celtic

By
Updated: máj 18, 2020

A koronavírus-járvány miatt hétfőn befejezettnek nyilvánították a skót labdarúgó-bajnokságot, melyben a Celtic lett az aranyérmes.

A skót liga (SPFL) bejelentése szerint a klubok egyhangúlag amellett voksoltak, hogy nincs esély a pályán befejezni, ezért zárják le az idényt. A SPFL így már most ki tudja fizetni a csapatoknak megítélt, fennmaradásukat segítő 8,5 millió dolláros támogatást.

A skót élvonal küzdelmeit március 13-án szakították félbe, a végeredmény az akkori állás szerint alakult ki. A Celtic mögött a városi rivális Glasgow Rangers lett a második, a Motherwell pedig a harmadik, míg a 12. helyezett Hearts kiesett a másodosztályba. A 30 mérkőzésen 80 pontos glasgow-i zöld-fehérek sorozatban kilencedszer, összességében 51. alkalommal lettek bajnokok. A DAC csapatától igazolt Vakoun Issouf Bayo 8 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, gólt nem szerzett. Az elefántcsontparti támadó 2018/2019 után második bajnoki címét ünnepelte a Celtic csapatával.

Korábban a nagyobb európai bajnokságok közül a belga, a holland és a francia élvonal küzdelmeit nyilvánították befejezettnek, a német Bundesligában ugyanakkor két hónap szünet után épp a múlt hétvégén rendeztek ismét mérkőzéseket. Az angol Premier League-ben hétfőn folytatódnak a tárgyalások a lehetőségekről.