Sorozatban kilencedik alkalommal bajnok a Juventus

By
Updated: júl 27, 2020

Az olasz labdarúgó-bajnokság 36. fordulójában a Juventus 2-0-s győzelmet aratott a Sampdoria felett ezzel megvédte bajnoki címét.

Bár a Juventus többet birtokolta a labdát, a Sampdoria is veszélyes támadásokat vezetett az első játékrészben, mindkét kapu előtt adódtak helyzetek, de gól sokáig nem esett. Már úgy nézett ki, hogy gól nélküli döntetlennel vonulnak pihenőre a csapatok, amikor Cristiano Ronaldo a félidő ráadásának hetedik percében egy begyakorolt szabadrúgást követően talált Audero hálójába. Fordulás után is hasonló maradt a játék képe, a vendégek is sokat tettek az egyenlítés érdekében, de a 67. percben a Juventus duplázta meg előnyét: A Samp kapusa először még kiütötte Cristiano Ronaldo lövését, de a kipattanóra Bernardeschi mozdult a leggyorsabban és nem hibázott. A 77. percben gyakorlatilag megpecsételődött a genovai csapat sorsa, amikor Morten Thorsby megkapta második sárgáját, mehetett zuhanyozni.

A torinói csapat innentől már zsebben érezhette a mérkőzést, akkor főként, amikor a 89. percben büntetőhöz jutott. A labda mögé a gólkirályi címért és Aranycipőért harcoló Ronaldo állt, de a felső lécet találta el, így maradt 31 gólos (a Lazio támadója, Immobile 34 gólos). A győzelem viszont nem maradt el, a torinóiak sikerükkel hétpontos előnyre tettek szert a második Internazionaléval szemben. A Juventus így már éppen dupla annyi elsőséggel rendelkezik, mint az örökrangsorban mögötte második két milánói riválisa, az egyaránt 18 bajnoki címmel büszkélkedő AC Milan és Internazionale.

Serie A, 36. forduló:
Juventus-Sampdoria 2-0 (1-0)