Román kupagyőztes a Sepsi OSK

By
Updated: máj 25, 2023

A Sepsi OSK szerdán megvédte címét a labdarúgó Román Kupában, miután tizenegyesekkel múlta felül az Universitatea Cluj csapatát. 

A sepsiszentgyörgyi csapat ellenfele az Universitatea Cluj volt a nagyszebeni fináléban, amely az első Román Kupa-döntő volt két erdélyi csapat között. A rendes játékidőben, majd a hosszabbításban sem született gól, a tizenegyes-párbajt pedig a Sepsi nyerte 5-4-re. A magyar játékosok közül Tamás Márk a 85., Varga Roland a 111. percben lépett pályára, viszont a DAC egykori támadója, Pavol Šafranko is lehetőséget kapott, míg Branislav Ninaj végigjátszotta a mérkőzést. A Sepsi a győzelemmel megvédte címét, ugyanis a 2021/22-es kiírásban is elhódította a Román Kupát.

Román Kupa, döntő:
Sepsi OSK–Universitatea Cluj 0:0 – 11-esekkel 5–4
Nagyszeben, Városi Stadion, 11 813 néző. Vezette: Popa
Sepsi OSK: Niczuly – Balasa (Tamás M., 85.), Ciobotariu (Dimitrov, 85.), Ninaj, Dumitrescu – Stefanescu, J. Rodriguez, Paun (Varga R., 111.), Matei (Gheorghe, 75.) – Rondón (Aganovic, a szünetben), Safranko (Tudorie, 75.)
Universitatea: Gorcea – Martic, Miron, Pitian, Chipciu – Simion, Bic, Filip (Zé Gomes, 80.) – Remacle (Ely Fernandes, 99.), Nistor – Thiam (Tescan, 99.)

Fotó: prosport.ro

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.