Julian Nagelsmann rekordösszegért lehet a Bayern München vezetőedzője

By
Updated: apríl 26, 2021

Egybehangzó német médiaértesülések szerint a Bayern München felvette a kapcsolatot az RB Leipziggel Julian Nagelsmann vezetőedző esetleges „átigazolásáról“. A Bild úgy tudja, hogy a lipcsei futballklub 30 millió eurós lelépési díjat kér a szakemberért.

A 33 éves Nagelsmann nevét azután hozták összefüggésbe a Bundesligában címvédés előtt álló bajor sztárcsapattal, hogy a müncheniek jelenlegi vezetőedzője, Hansi Flick bejelentette távozási szándékát. A fiatal szakembert még 2023-ig szerződés köti a Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot foglalkoztató RB Leipzighez, a kontraktusában pedig nem szerepel kivásárlási ár.

A lipcseiek sportigazgatója, Markus Krösche a múlt héten még úgy fogalmazott, hogy a Bayern nem vette fel velük a kapcsolatot. “Nincs értelme lelépési díjakról, árcédulákról beszélni. Juliannak hosszú távra szól a szerződése és van egy jó csapata” – mondta, hozzátéve, hogy ők maguk nem is keresnek új edzőt.

 

Amióta bejelentette távozási szándékát, az 56 éves Flicket – bár az ő szerződése is 2023-ig szól Münchenben – a válogatottól a nyári Európa-bajnokság után búcsúzó Joachim Löw szövetségi kapitány utódjaként kezelik. Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern München ügyvezető elnöke vasárnap a Bild am Sonntagnak azt mondta: “ha teljesítjük Hansi kérését, és elengedjük, akkor minden érintettnek dolgoznia kell a megfelelő megoldáson, amellyel az FC Bayern is elégedett”.

Amennyiben a 30 milliós üzlet létrejön, akkor Julian Nagelsmann lehet a futballtörténelem legdrágább edzője. Eddig André Villas Boasért költöttek a legtöbbet (15 millió euró), amikor a Portótól a Chelsea-hez szerződött.