Interjú: Másfél éves szerződést kötött Csíkszeredán Mészáros András

By
Updated: február 18, 2021

Továbbra is Csíkszeredán folytatja pályafutását a komáromi Mészáros András, aki másfél éves szerződést kötött a román másodosztályban szereplő együttessel. A részletekről a 24 éves támadót kérdeztük. 

Az eredeti megállapodás értelmében fél év kölcsönjátékra érkeztél Csíkszeredára, most pedig véglegesen a klub játékosa lettél. Hogy folytak a tárgyalások? 

Eredetileg decemberig szólt a kölcsönszerződésem. A klubnál elégedettek voltak a teljesítményemmel, és felmerült annak lehetősége, hogy hosszabb távra jöjjek a csapathoz. A tárgyalásokba nem folytam bele, a két klub intézte a dolgokat.

Végül másfél évre írtál alá. Elégedett vagy? 

Igen, elégedett vagyok. Az ősszel jól éreztem magam, így örömmel bólintottam rá a hosszabbításra. Igazából most máshova nem is mehettem volna, mivel csak két klubban játszhatok egy szezonban. 

Milyennek látod a román második ligát? 

Nagyon harcos, hajtós, fizikailag nehéz bajnokság. Kevés helyzetek vannak, a csapatok általában a védekezésre összpontosítanak. A szlovák liga rájátszásának alsóházához hasonlítanám, hasonló mérkőzések zajlanak itt is.

Hogy értékelnéd az elmúlt félévet a Csíkszereda mezében és mik a céljaid tavasszal? 

Sikeresen értékelem. A kezdés nagyon jól alakult, de később a csapatnak több mint a fele sajnos elkapta a koronavírust, ez eléggé megviselt mindenkit. Sajnos ezért 3-4 mérkőzés elúszott. A végére ismét összekaptuk magunkat és az utolsó 7 mérkőzést ismét veretlenül zártuk. 12 mérkőzésen sikerült 4 gólt szereznem, amit kezdésként biztatónak tartok. Ami a tavaszt illeti, szeretnék minden mérkőzésen jó játékkal segíteni a csapatot, hogy az első hatban végezzünk.

Fotó: FK Csíkszereda