Interjú: Az első liga volt a Karvinához szerződő Mikuš Rajmund álma

By
Updated: august 21, 2020

A cseh élvonalban kezdi meg az új idényt a somorjai Mikuš Rajmund, aki a cseh másodosztályú Jihlavától a Karviná gárdájához igazolt. A 24 éves szélső-támadó első alkalommal szerepelhet az első ligában, korábban a szlovák másodosztályban remekelt. A somorjai játékost az új lehetőségről és terveiről kérdeztük. 

Hogy kezdődött a futball pályafutásod?

Ha az elejétől veszem, a szüleim legelőször a GBS Somorja csapatához vittek el edzésre. Egészen 16 éves koromig Somorján játszottam, amikor eligazoltam a Slovan ifjúsági csapatához. Itt az U17, az U19 és a junior csapatban játszottam. Itt figyeltek fel rám a szlovák válogatottnál is, ahol a korosztályos csapatokban 2 mérkőzésen léptem pályára.

Slovan B, Somorja, Vágsellye, Vágújhely, Máriatölgyes. Hogy értékeled a szereplésedet ezeknél a csapatoknál?

Az összes csapatnál eltöltött időszakot pozitívan értékelem. Vágsellyén és Vágújhelyen ismerkedtem meg a felnőtt futballal. Máriatölgyesen éreztem azt, hogy kinőttem a második ligát és éreztem, hogy magasabb szinten kell folytatnom. Ekkor jött a cseh Jihlava ajánlata, aminek nagyon örültem.

Tavaly a Jihlava csapatához igazoltál. Hogy láttad az elmúlt idényt?

A futball terén Jihlaván az elején nem éreztem jól magam. Szenvedtem a pályán és a teljesítményemmel, de nem adtam fel. Végül beküzdöttem magam a kezdőcsapatba és egyre jobb formába lendültem. Jihlavára mindig jó emlékekkel gondolok vissza, ugyanis sokat fejlődtem a futballterén és a páromat is itt találtam meg.

 

24 meccsen 6 gól és 6 gólpassz a statisztikád. Elégedett vagy?

Önmagammal sosem vagyok elégedett. Ami a statisztikát illeti, örülök neki, de mindig lehetne jobb.

Milyennek látod a cseh második ligát?

A cseh második liga teljesen más szinten van, mint a szlovák, nem lehet összehasonlítani. A cseh másodosztály gyorsabb, technikásabb, összességében jobb bajnokság. A körülmények terén az összes csapat jobban áll, a stadionok remek állapotban vannak.

Egy év után távozol Jihlaváról és a Karviná csapatához írtál alá. Hogy jött ez a lehetőség és mennyit gondolkodtál róla?

Felhívott az ügynököm, hogy a Karviná érdeklődik irántam. Az elején még nem nagyon hittem el, de amikor felhívott Juraj Jarábek edző, már egyértelmű volt, hogy oda akarok igazolni. Szerencsére az átigazolás gyorsan lerendeződött és már a Karviná csapatában kezdhetem az új idényt.

Várod már, hogy a cseh élvonalban szerepelhess?

Természetesen, már nagyon várom. Minden játékos számára minimális célnak kell lenni az 1. liga, ez volt az én álmom is, amely most teljesült. Most már csak százszázalékosan kell edzenem és olyan teljesítményt kell nyújtanom, hogy bekerüljek a kezdőcsapatba.

Olyan csapatok ellen játszhatsz, mint a Sparta, Slavia, Plzeň. Nagy motiváció ez számodra?

Igen, nagy motiváció. 2-3 évvel ezelőtt még csak nem is gondoltam rá, hogy ilyen erős csapatok ellen lesz lehetőségem játszani. Már most nagyon várom ezeket a mérkőzéseket, de az összes többit is egyaránt.

Korábban szerepeltél a felvidéki válogatottban is. Hogy emlékszel vissza arra az időszakra?

Remek időszak volt a válogatott, amelyben egy kiváló társaság jött össze. Remek embereket ismertem meg, akikkel tartom a kapcsolatot. A mai napig kellemes emlékeim vannak a válogatottról.

Karvinával egy újabb szintet léptél pályafutásod során. Mik a jövőbeli terveid?

A jövőbeli terveim? Egyértelműen bekerülni a Karviná kezdőcsapatába és a csapattal küzdeni azért, hogy minél jobb eredményeket érjünk el.

Fotó: MFK Karviná