Hivatalos: Dárdai nyáron távozik a Hertha első csapatától

By
Updated: apríl 16, 2019

Hivatalos a döntés, miszerint a nyáron Dárdai Pál távozik a Hertha csapatától. A klub vezetői és Dárdai Pál közös döntése alapján cserére van szükség az első csapatnál, így nyáron új tréner érkezik a Hertha együtteséhez – közölte a klub honlapja.

„Dárdai Pál nem csak mint a Hertha rekordjátékosa, hanem mint a felnőtt csapat vezetőedzője az elmúlt négy és fél év alatt is nagyszerű munkát végzett. Négy és fél év közös munka nagyon hosszú idő a profi világban. Közösen viszont arra a döntésre jutottunk, hogy nyáron egy új impulzus a helyes lépés a Hertha BSC számára. Pál a klubunk pozitív fejlődésének fontos része és fontos tényező lesz a Hertha családjában.“ – nyilatkozta Michael Preetz, a Hertha sportigazgatója.

„Nagyon intenzív és eseménydús évek voltak számomra, mint a Hertha vezetőedzője. Hálás vagyok a lehetőségért, melyet itt kaptam, és büszke vagyok arra, amit ezidő alatt közösen elértünk. Néha viszont eljön az idő a változásra. Mindig hangsúlyoztam, hogy engem az érdekel, mi a legjobb a Hertha számára, ugyanis a Hertha lesz mindig az otthonom.“ – véleményezte távozását Dárdai Pál, aki 2020-tól visszatért a berlini klub ifjúságába.

Dárdai 2015-ben vette át az együttes irányítását, 167 tétmérkőzésen 63 győzelem mellett 40 döntetlen és 64 vereség a mérlege.