Első gólját szerezte a cseh élvonalban a jókai Mészáros Karol

By
Updated: november 25, 2020

Első gólját szerezte a cseh élvonalban a jókai Mészáros Karol, a 27 éves játékos a prágai Sparta elleni győztes találkozó során volt eredményes. 

Az elmúlt fordulóban a Sparta a České Budejovice együttesét fogadta, és nagy meglepetésre a prágai együttes 2:4-es vereséget szenvedett. A mérkőzés első találatát a vendégek jókai támadója, Mészáros Karol szerezte, a gólt a VAR videórendszer is elemezte. „Ez hatalmas siker számunkra, remélem ez elindít bennünket. Remek teljesítményt nyújtottunk, mindenki küzdött. Tudjuk, hogy a Sparta az Sparta. Ami a gólomat illeti, az első pillanatban nem foglalkoztam vele, hogy les volt-e előtte, vagy sem, be akartam fejezni a helyzetet. A tavalyi idényben Plzeňben a VAR elvette a gólomat, most viszont elismerte.“ – nyilatkozta a klub honlapjának Mészáros Karol, aki a Sport napilapnak elmondta, sokat várt az első találatára. „Hosszú ideig tartott, azt gondoltam már korábban betalálok. A Sparta ellen először léptem pályára kezdőként az ősz folyamán, a gólon kívül gólpasszt is sikerült szereznem.“

Mészáros Karol 2020 januárjában igazolt a cseh együtteshez. Szlovákiában megfordult a Slovan és az Aranyosmarót csapataiban, majd Magyarországon a Puskás Akadémia, a Debrecen, a Haladás és az Újpest gárdáiban szerepelt. Véleménye szerint a cseh bajnokság magas színvonalat képvisel. „Pozitív a benyomásom a cseh ligáról, színvonalas bajnokság. Ezt mutatja, hogy nemrég Souček és Coufal az angol bajnokságba igazolt. A csapatok nem vesznek el a bajnokok Ligájában és az Európa ligában sem. Összehasonlítva a szlovák és a magyar bajnoksággal, a cseh élvonalban a modern futballt részesítik előnyben.“ – értékelte a bajnokságot a napilapnak a jókai játékos.