Eladja stadionja nevét a Barcelona

By
Updated: apríl 22, 2020

Az FC Barcelona története során először eladásra kínálja fel legendás labdarúgó-stadionja, a Camp Nou nevét, igaz, csupán egy évre. A katalán klub közölte, hogy a befolyó összeget teljes egészében a koronavírus-járvány elleni globális harcra fogja felajánlani.

Az 1957-ben épített, több mint 99 ezer férőhelyes létesítménynek – amely Európa legnagyobb stadionja – még soha nem volt névszponzora, a klub viszont nemrég bejelentette, hogy a 2023/24-es szezontól meghirdeti a név eladását 25 évre, amelyből legalább 300 millió euró bevételt remél.

A spanyol első és második ligás futballklubok a következő négy évben 200 millió eurót adományoznak a spanyol sport és az alsóbb osztálybeli futballcsapatok fejlesztésére. A televíziós közvetítési szerződések 2015-ös aláírása óta a liga bevételének egy százalékával támogatta a sportminisztériumot, ez az új megállapodás értelmében 2,5 százalékra nőtt.

A német kézilabda élvonal és másodosztály 36 klubja úgy döntött, hogy 26 forduló után befejezettnek tekinti a hat hete félbeszakított bajnokságot. Az aranyérmet a THW Kiel szerezte meg, fennállása során 21. alkalommal.

Elmarad a szeptember 27-re kiírt 47. Berlin Marathon, miután a keddi rendelkezések szerint október 24-ig tilos ötezer főnél több embert megmozgató rendezvényt tartani a fővárosban. A tavalyi viadalon 47 ezren indultak. A világ egyik leggyorsabb pályáján született 2018-ban a szám aktuális világcsúcsa, amelyet a kenyai Eliud Kipchoge ért el 2:01:39 órás idővel. Tavaly az etióp Kenenisa Bekele csak két másodperccel maradt el ettől.

Átmenetileg már a havannai labor sem működik a WADA által elismert antidopping-laboratóriumok közül. A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség úgynevezett akkreditált intézményei közül a kubai fővárosban levő a 13. a sorban, amelynek tevékenységét a WADA ideiglenesen korlátozta vagy felfüggesztette a koronavírus-járvány miatt. A WADA kötelékébe 30 labor tartozik, közülük – még a világjárvány előtt – négyet elégtelennek ítélt működése miatt megfosztottak az akkreditációjától.