Bénes László: Akkor leszünk sikeresek, ha a nehéz helyzetben is összetartunk!

By
Updated: apríl 9, 2020

A koronavírus terjedése miatt a Bundesliga csapatai sem edzenek, így a Borussia Mönchengladbach csallóközi játékosa, Bénes László is egyénileg készült a folytatásra. A fiatal tehetség a szlovák labdarúgó-szövetség honlapjának nyilatkozott. 

Folyamatosan újra kezdik az edzéseket a Bundesliga csapatai. Hogy látni a futball helyzetét Németországban?

A klubok folyamatosan készülnek a bajnokság folytatására, május elejétől kellene ismét kezdenünk. Hogy a többi csapatnál mi a helyzet, azt nem tudom. Mi az intézkedések elején még együtt edzettünk. Folyamatosan, ahogy szigorodtak az intézkedések, először kisebb csoportokban edzettünk, majd kettesével edzettünk, tíz napot egyedül is készültünk. Most más ismét tempóba kerülünk, talán húsvét után ismét együtt edzhetünk.

Reális lehet a Bundesliga májusi folytatása?

Az edzők már felvázolták a közös edzéseket és a bajnokság folytatását május 9-án reálisan látom. Viszont nézők nélkül fogunk játszani.

Több klub spórolós üzemmódra kapcsolt, a játékosoknak és a szakmai stáboknak csökkentették a fizetését. Ez a Mönchengladbachnál is megtörtént?

A klub vezetősége ilyen megszorítást nem vezetett be, de a játékosok és az edzők közösen elhatározták, hogy a fizetésünk egy részét a klub további dolgozóinak ajánljuk. Akkor leszünk sikeresek, ha a nehéz helyzetben is összetartunk.

Mivel foglalkozol, amikor nincsenek edzések?

Németországban velem van a barátnőm is, ezért sok időt töltünk együtt. Vettünk egy kutyát, amelyről szintén gondoskodunk. Filmeket vagy sorozatokat nézünk, a barátaimmal az interneten keresztül játszunk.

Tartod a kapcsolatot az otthoniakkal?

Miden nap telefonálok a szüleimmel, de akkor is beszéltünk, amikor még nem volt karantén, ez a mi szokásunk. Természetesen, arról is beszélünk, hogy milyen az otthoni helyzet. Az intézkedések szigorúbbak otthon, mint Németországban, tetszik a szájmaszkok hordása, a kesztyűk viselése, vagy a távolságok betartása.