A vírus miatt nehezebben igazolt volna Lengyelországba Vida Kristopher

By
Updated: apríl 30, 2020

Kényszerű szünetet tart a Piast Gliwice játékosa, Vida Kristopher, aki februárban igazolt a DAC csapatától Lengyelországba. A 24 éves támadó az első gólját is megszerezte a Piast színében, amikor a vírus miatt megszakították a bajnokságot. 

Nem jött jókor a szünet a csapat számára, a Piast a második helyen áll a táblázaton. Mit szóltál, amikor megtudtad, leáll a lengyel bajnokság?

Sajnáltam nagyon hogy félbe szakadt a szezon  éppen jó formában volt a csapat, 2 győztes bajnoki meccs után voltunk.

Hogy láttad az eddig lejátszott meccseidet? A kupában első gólodat is megszerezted.

Pár hetet voltam a csapattal a szünet bekövetkezte előtt. Minden mérkőzésen sikerült pályára lépnem, sok percem még nem volt eddig, de egyre jobban ment a játék, és a kupában be is találtam. Személy szerint is rosszkor jött a leállás.

Hogy éled meg a koronavírus alatti időszakot? Mivel tudod eltölteni a napjaidat?

Elég szerencsétlenül jött ki az egész, a menyasszonyom Budapesten ragadt, így már lassan 2 hónapja egyedül vagyok Lengyelországban. Szerencsére van kertem, így a házi edzésmunkát kint is el tudom végezni, nem kell egész nap a lakásban lennem. De bízom benne, hogy már nem tart sokáig, mert azért nem egyszerű a helyzet.

Mikor folytatódhat a lengyel bajnokság, mit hallani a ligában?

Ha minden jól megy, a szövetség május utolsó hetére tervezi  az újra indítást. Remélem, ez így is lesz és lassan edzésbe is állhatunk.

A rövid időszak ellenére hogy látod, jó döntést hoztál azzal, hogy a Piast csapatához igazoltál?

Mindenképp jó döntés volt, szeretek itt lenni, a pár hét is elég volt arra, hogy valamilyen szinten be tudjak illeszkedni. Megtapasztaljam milyen a bajnokság. Véleményem szerint a koronavírus után nem lett volna sok esély az igazolásra, nehéz helyzet állt volna elő.