A HSV Hamburg csapatához igazolt Bénes László

By
Updated: jún 22, 2022

Hat év után távozik a Borussia Mönchengladbach csapatától Bénes László, a csallóközi középpályás a HSV Hamburg együttesében folytatja pályafutását – közölte a két klub honlapja.

Bénes László hat év után hagyja el végleg a Mönchengladbach együttesét, a Hamburg vezetőivel pedig négyéves szerződést kötött.

„László leigazolása tökéletesen illeszkedik az utunkhoz és az átigazolási stratégiánkhoz. Fiatal kora ellenére már rengeteg tapasztalatra tett szert, és most együtt szeretnénk előre vinni a fejlődését. Technikai és stratégiai képességeivel segíthet minket a játékban és a standard szituációkban is” – nyilatkozta Jonas Boldt, a vezetőség tagja.

„Már nagyon várom, hogy megismerjem a csapatot, és ami fontos, hogy segíthessem a klubot céljai elérésében. A csapatba való beilleszkedés minden bizonnyal gyors lesz, hiszen Jonas Meffert személyében már ismerek egy csapattársat és az edzőt is. A tavalyi szezon végén a Volksparkstadionban már nézőként jelen voltam, a hangulat valóban kiemelkedő volt. Ezért is örülök, hogy hamarosan itt játszhatok HSV-mezben.“ – nyilatkozta a HSV honlapján Bénes László.

A 24 éves játékos 2016 nyarán igazolt a Mönchengladbach csapatához, a Gladbach mezében összesen 65 mérkőzésen lépett pályára, ez alatt két gólt és hat gólpasszt szerzett. Idő közben kölcsönjátékban az Augsburg és a Holstein Kiel együtteseiben is sikeresen szerepelt.

A HSV Hamburg négy éve esett ki a másodosztályba, azóta háromszor a negyedik, tavaly pedig a harmadik helyen végzett. Osztályozón a Hertha BSC ellen maradt alul. A Transfermarkt szerint 1,5-2 millió euró közé tehető a játékosért kifizetett átigazolási díj.

Fotó: HSV

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.