A cseh élvonalban folytatja a DAC korábbi támadója

By
Updated: november 13, 2020

Megtalálta új klubját a DAC korábbi támadója, Lukáš Čmelík a cseh élvonalban folytatja. 

Az egykori korosztályos válogatott játékos az idény végéig kötött szerződést a cseh Fortuna liga jelenlegi hetedik helyzetével, az MFK Karviná együttesével.

„Lukáš egy támadó szellemű játékos, aki a széleken és középen is tud játszani. Pont a szélső játékost akartuk megerősíteni és reméljük, Lukáš jó választás lesz. Egy dinamikus, robbanékony játékos, aki már egy ideje velünk készül. Az idény végéig szóló szerződést kötöttünk, további opcióval.“ – nyilatkozta a Karviná sportigazgatója, Lubomír Vlk.

„Kellemesen meglepődtem a körülményeken. Remek, hogy a csapat sikeres, érezni ezt az öltözőben. Az új helyen való adaptáció könnyebb lesz, ráadásul néhány játékost ismerek is. Dávid Gubát Zsolnáról, Christián Hercet Dunaszerdahelyről, Michal Papadopulosszal pedig Gliwicében játszottam.“ – fogalmazott a Karviná új igazolása, Lukáš Čmelík.

A még mindig csak 24 éves játékos pályafutása során szerepelt Zsolnán, megfordult a svájci Sionban és a lengyel Gliwicében, majd a DAC csapatához igazolt, ahol viszont nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

Fotó: MFK Karviná