A pályán esett össze és halt meg a Dinamo Bukarest játékosa

By
Updated: máj 7, 2016

Mérkőzés közben összeesett és meghalt péntek este Patrick Ekeng, a Dinamo Bucuresti román élvonalbeli labdarúgócsapat kameruni játékosa – jelentette be a klub.

A 26 éves középpályás a Viitorul Constanta ellen hazai pályán játszott mérkőzés 69. percében lett rosszul. Miután összeesett, azonnal kórházba szállították, és másfél órán át próbálták újraéleszteni, de sikertelenül. Médiaértesülések szerint szívroham végzett vele.

Az M1 értesülése szerint a mérkőzés helyszínén lévő mentőautó nem volt megfelelően felszerelve, nem volt rajta defibrillátor sem. Az MTVA székelyudvarhelyi tudósítója azt mondta, hogy a mentő a pálya szélén állt, de csak mintegy három perc elteltével hajtott az eszméletlen játékoshoz.

A kameruni válogatott játékos csereként állt be, és mindössze hét percet volt a pályán, mielőtt rosszul lett.

Ekeng – aki korábban spanyol, svájci és francia klubokban is szerepelt – tavaly került a fővárosi román csapathoz. Családja (felesége és kislánya) Párizsban él.

A Dinamónál nem ez volt az első ilyen eset. A csapat korabeli kapitánya, Catalin Hildan szintén mérkőzés közben lett rosszul és halt meg 2000 októberében.

A Dinamo Bucuresti-Viitorul Constanta meccs 3-3-as állásnál szakadt félbe Ekeng rosszulléte miatt.