Magyar bajnok és kupagyőztes Lakatos Rita

By
Updated: jún 17, 2016

Csaknem fél éve a győri Audi ETO KC női kézilabda csapat tagja a dunaszerdahelyi Lakatos Rita, aki két trófeát is begyűjtött csapatával. A Bajnokok Ligája diadal ezúttal elmaradt, a döntőben a román CSM Bukarest bizonyult jobbnak. A fiatal játékos hetilapunknak értékelte az elmúlt évet.

Bajnoki címet és kupagyőzelmet ünnepelt a csapat. Hogy értékelnéd az évet?

Fantasztikus évet zártunk. Én csak karácsony óta vagyok tagja a csapatnak, de azóta hihetetlen formában volt. Minden edzésen koncentráltunk, küzdöttünk. Mindezt úgy, hogy mindenki tudja, milyen sérülésekkel kellett megküzdenie az együttesnek. Nagyon szépen felálltunk ebből, egyre mentünk feljebb és feljebb. Olyan mérkőzéseket játszottunk, mint például a Fradi elleni egymás utáni három találkozó. Örülök annak, hogy több szerepet is kaphattam a BL meccseken és a magyar bajnokság döntőjén.

Nem sikerült megnyerni a Bajnokok Ligáját. Hogy láttad a döntőt?

Az év elején négy cél lett kitűzve, ebből hármat sikerült megvalósítani. A Bajnokok Ligája elég fájó pont számunkra. Számomra ez volt az első Fina Four, ilyen fiatalon megélni hatalmas élmény volt. Maga a légkör is fantasztikus volt, rengeteg ember és mindenki ránk volt kíváncsi. A Bukarest elleni mérkőzésen remek védőmunkánk volt, de ez így alakult. Nem szeretnék okokat keresni, lezártuk magunkban. A legnehezebb, felfogni a szituációt, hogy hétméteresekkel kaptunk ki. Görbicz Anita nyilatkozta, hogy hétméteresekkel nem lehet mérkőzést veszteni.

Említetted, hogy télen kerültél a csapathoz. Milyen volt a váltás, folyamatosan velük készülni? Milyen volt bajnoki es BL meccset játszani?

Rengetegen kérdezték tőlem, milyen volt a váltás. Annyira nem volt időm átgondolni a dolgokat, elég hirtelen jött minden. Nem tudtam, hogy ilyen hosszú távra fog szólni. Már tavaly is a csapattal edzettem. Folyamatosan próbáltam a legjobbat nyújtani és nagyon örülök, hogy továbbra is a felnőtt csapat tagja maradhatok. Minden héten egy bizonyos mérkőzésre készülünk. Amikor már részese vagyok a csapatnak, akkor már egy szinten elszáll az izgulás. Ugyanúgy felpörgök, mint a többiek és várom, hogy lehetőséget kapjak. Hihetetlen jó érzés, amikor a világ egyik legjobb edzője, Ambros Martín megbízik bennem és akár csak percekre is, de betesz a mérkőzéseken.

Hogy érzed, miben kell még fejlődnöd, milyen hiányosságokat érzel?

Konkrétan nehéz megmondani, összességében szeretnék mindenben fejlődni. A lövésrepertoáromat szeretném bővíteni, új cseleket tanulni. Ez a legszebb, hogy mindig tanulhatok új dolgokat, van hova fejlődni. Olyan játékosokkal játszom, akiktől mindig lehet tanulni. Arról nem is beszélve, hogy a világ legjobb edzője foglalkozik velem. Ezért nagyon hálás vagyok és mindent meg fogok tenni a fejlődésem érdekében.

Milyen a magyar válogatottban szerepelni?

Az ifjúsági korosztályban játszom és idén lesz a VB. Tavaly az EB nagyon jól sikerült, a harmadik helyen végeztünk. Nagyon jól érzem magam, remek korosztály vagyunk és esélyesek vagyunk arra, hogy jó helyezést érjünk el a világbajnokságon. Nagyon küzdős csapat vagyunk, remélem, idén is az EB-hez hasonló, vagy még jobb eredményt tudunk elérni.

Mi várható a következő évadban?

A válogatottal alapozunk június 20-tól, utána következik a világbajnokság. A következő szezonban pedig maradok az ETO felnőtt csapatánál.

https://www.facebook.com/events/828403835283370