Zöld utat kapott az amatőr sport, szombattól folytatódhatnak a bajnokságok

By
Updated: máj 13, 2021

Hivatalosan is elrajtolhatnak az amatőr bajnokságok, szombattól folytatódhat az összes sportág bajnoksága, minden szinten – írja a sportnet.sme.sk.

Kültéren és beltéren a felnőttek és az ifik is bajnoki mérkőzéseket játszhatnak. Erről Ivan Husár államtitkár nyilatkozott. „Mivel a helyzet folyamatosan javul, hétfőtől új állami jelzőlámpa működik. Az élet hétfőtől hétfőig van, de a sportolók számára szombattól szombatig. Ezért a bajnokságok kivételt kapnak és szombattól teljesen elindulhatnak.“ – nyilatkozta Husár.

Folytatódhatnak az egyes sportágak bajnokságai annak ellenére, hogy néhány szövetség törölte az idényt és lenullázták az eredményeket. A fő okot a játékosok nem megfelelő fizikai felkészültsége és a lehetséges sérülések jelentették. Hogy mely bajnokságok indulnak újra, még kérdéses, de az adott szövetségtől fog függeni.

Az amatőr sport, mint például az amatőr labdarúgó bajnokságok a koronavírus miatt október 15-től szünetelnek. A dunaszerdahelyi járásban az idény törlése mellett szavaztak, a kerületi bajnokságok hamarosan folytatódhatnak.