Vége a tavaszi idénynek, törölték a kerületi bajnokságokat

By
Updated: marec 26, 2020

Napról napra új hírek érkeznek, mely sportágak, bajnokságok kerültek halasztásra a koronavírus terjedése miatt. Tegnap a dunaszerdahelyi járás bajnokságai kerültek törlésre, ezúttal pedig a Nyugat-szlovákiai labdarúgó-szövetség közölte döntését a tavaszi idény kapcsán.

A szövetség közleménye alapján törlésre kerülnek a kerületi bajnokságok tavasz idényei az összes korosztály számára. Az eddig elért eredményeket törlik, a 2020/2021-es idényre vonatkozóan senki sem jut fel és senki sem esik ki az osztályából.

Döntését a szövetség a vírus terjedésével indokolta, ugyanis a jelenlegi helyzet tovább tarthat a tervezettnél. Ráadásul a kerületi és a járási bajnokságokban amatőr játékosok szerepelnek, így a hétközi fordulók elképzelhetetlenek. Mivel a bajnokság ősz-tavasz rendszerben működik, és mivel ezt a rendszert nem lehetett betartani, az eredmények törlésre kerültek. A feljutás és a kiesés esetén mindenkinek meg kell adni az esélyt. Mivel erre már tavasszal nem kerül sor, ezért a bajnokságokban nem lesznek feljutók és kiesők.