Változásokkal rajtol a dunaszerdahelyi járási labdarúgó-bajnokság

By
Updated: august 2, 2022

A közelgő hétvégén elrajtolnak a dunaszerdahelyi járás labdarúgó bajnokságai is, amelyek a tavalyi idényhez képest több változáson mentek keresztül. Nézzük, milyen újdonságra számíthatunk a 2022/2023-as idényben. 

Ahogy a kerületi ligában, úgy a dunaszerdahelyi járásban is történtek változások a bajnokságok elosztásában. Mivel a nyugat-szlovákiai kerületben egy új bajnokság ékelődött a ligák közé, így változott a járási bajnokságok besorolása is.

Korábban az AG Sport liga a VI. ligának számított, viszont az új idénytől már a VII. ligának hívják a legfelsőbb járási osztályt. Ebből kifolyólag a korábbi VII. liga a jövőben már a VIII. liga lesz.

Az elmúlt évek folyamán is volt rá példa, hogy az utolsó járási osztály a nagy létszámú csapatok miatt ketté oszlott, így lett ez most is. A VIII. ligába 18 csapat jelentkezett, ezért a ligát A és B ligára osztották a csapatok elhelyezkedése szerint. Az alapszakasz után rájátszás következik, ami dönt a bajnok kilétéről.

Az új idényben az AG Sport ligában fog szerepelni a visszatérő Pozsonyeperjes, feljutóként újonc lesz Vásárút csapata.

A VIII. liga két részre oszlott. Az A-csoportban szerepel az V. ligától búcsúzó Hodos, a B-csoportban Nagymagyar, viszont újoncnak számít Tejfalu gárdája.

A dunaszerdahelyi járás bajnokságai és csapatai: 
Az AG Sport liga / VII. liga csapatai: Királyfiakarcsa, Nagypaka, Alistál, Csallóközkürt, Ekecs/Apácaszakállas, Szap, Vásárút, Szentmihályfa, Nyékvárkony, Pozsonyeperjes, Kisudvarnok, Balony, Egyházgelle, Dióspatony, Izsap, Baka.
VIII. liga, A-csoport: Medve, Padány, Felbár, Csallóköznádasd, Hodos, Nagyudvarnok, Csilizradvány, Csiliznyárad, Sárosfa.
VIII. liga, B-csoport: Béke, Tejfalu, Nagymagyar, Nagyszarva, Pozsonycsákány, Dióspatony B/Patonyrét, Felsőpatony, Tárnok, Sárrét.

Bővebb információk a kerületi ligákban történt változásokról ITT elérhető!

Letölthető magyar nyelvű menetrendek: 

AG Sport liga

VIII.liga-A-csoport

VIII.liga-B-csoport

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.