Újabb változás: Mégis folytatódik a II. liga

By
Updated: jún 2, 2020

Újabb változás történt a szlovák labdarúgó-bajnokságok folytatásában. Miután a Fortuna liga június 13-án rajtolhat el ismét, a II. liga is folytatódik.

A korábbi tervek alapján csak a Fortuna liga rájátszása folytatódott volna, rövidített menetrenddel és kieső nélkül. A Szlovák labdarúgó-szövetség elnöke szerint viszont a II. liga 6 csapattal fog elrajtolni. „A Végrehajtó bizottság döntése értelmében hat csapattal folytatódik a II. liga, a győztes pedig rájátszásban mérkőzik meg a Fortuna liga utolsó helyezettjével. Ezt a bizottság 10 tagja szavazta meg, hárman ellene voltak, míg egy szavazó tartózkodott. Azt akarjuk, hogy Szlovákiában ismét folytatódjon a futball és lehetőséget adjunk a II. liga győztesének a feljutásra. “ – nyilatkozta a szövetség elnöke. A II. liga az élvonalhoz hasonlóan június 13-án folytatódna.

A táblázat alapján a hat csapat, amely folytatja a küzdelmeket a Besztercebánya, Máriatölgyes, Szakolca, Poprád, Zsolna B és Zólyombrézó. Somorja és Komárom számára véget ért az idény.

Korábban a Fortuna liga folytatása mellett döntött a Ligás Klubok Uniója, de a rájátszás csak öt mérkőzéssel folytatódna és nem lenne kieső. Az új döntés értelmében viszont már az utolsó helyezett rájátszásban mérkőzik meg a II. liga győztesével.