Újabb hiba a Slovnaft Cup sorsolásánál, a Nagyszombat ismétlést követel

By
Updated: október 2, 2019

Másodszori sorsolásra készült el a Slovnaft Cup nyolcaddöntőjének párosítása, mivel az első húzás során emberi mulasztás történt.

A második sorsolás sem múlt el probléma nélkül, ugyanis a számok húzásánál az egyik gömb nyitva volt és láthatóvá vált a kihúzásra váró szám. A húzó személy a számot kivette, amikor észrevette, hogy a gömb nyitva van, visszarakta a többi közé és újra sorsolt.
Erre az esetre utalt rá a Nagyszombat, amely ellenfélül a DAC csapatát kapta. A Spartak hivatalos közleményben kéri a nyolcaddöntő újrasorsolását. Egyébként a DAC az első sorsolás után a Slovan, a második sorsolás után a Nagyszombat együttesét kapta. A sárga-kékek mindkét ellenfele hivatalos közleményben kérte az újrasorsolást.

Mint ismert, az első sorsolás során hatalmas hiba történt, a DAC futballklub neve nem szerepelt a kihúzásra váró 16 labdában. Helyette kétszer is a szenicei klub nevét tartalmazó papír került a sorsolásba. Egyszer az FK Szenice, egyszer pedig a Maniga/Szenice párosítást húzták ki a résztvevők. A hibát észlelve a szervezők végül egy kézzel írott papírt helyeztek a sorsolásba, a képen jól látható volt a DAC tollal írott neve. A szövetség végül a sorsolás ismétlése mellett döntött.

Slovnaft Cup, nyolcaddöntő: 

Nyitra – Liptószentmiklós
Poprád – Besztercebánya
Trencsén – Szakolca
DAC – Nagyszombat
TU Kassa/G.szentkereszt – Aranyosmarót
Nagyselmec/Slovan // Poruba/Bártfa – Zsolna
Maniga/Szenice – Rózsahegy
Szered – Pozsonyligetfalu