Új vezetőedző Somorján

By
Updated: október 21, 2019

Mától új edzője van az STK Somorja csapatának, melynek irányítását a 47-éves  Ján Blaháč vesz át – közölte a klub honlapja

Ján Blaháč első ligás focista volt, az Inter mezében játszott a föderális bajnokságban is. A pályafutása után főleg ificsapatoknál edzősködött. Tíz évig az AS Trencsénben tevékenykedett, majd Szenicére költözött. A 2017/18-as idényben az FK Poprád U19-es csapatával feljutott a legfelső osztályba. Dolgozott felnőtt csapatoknál is, de az STK az első a II. ligában. ,,Nagyon motiváltam érkeztem Somorjára. Az ősszel még három hazai találkozó vár ránk, melyen a lehető legtöbb pontot szereznénk szerezni. Fontos lesz, hogy az edzéseken úgy mentálisan, mint fizikailag is jól beállítsuk a csapatot, hogy egy nagyon jó téli felkészülést tudjunk elvégezni a tavaszi idény előtt. Célunk, hogy a szakmai stábbal javítsuk a játék minőségét és pontokat szerezzünk. Ez az előző találkozókon nemigen sikerült. Kemény munka vár ránk, mindent megteszünk, hogy a második ligában maradjon a somorjai együttes,” – nyilatkozta az első edzés előtt Ján Blaháč.

Az elmúlt fordulóban a szakolcai vereség után az az FC STK 1914 Somorja vezetősége közös megegyezéssel szerződést bontott Branislav Sokolival, aki az idény elején vette át a csapat irányítását. A gárda 14 forduló után 9 ponttal a tabella 15. helyén helyezkedik el.